Wielkanoc na talerzu - tradycyjne smaki w nowoczesnym wydaniu - przepisy |
Wpisany przez S.Z. |
niedziela, 01 kwietnia 2018 11:00 |
Wielkanoc na talerzu - tradycyjne smaki w nowoczesnym wydaniuWielkanoc to kolejna w roku okazja do spędzenia czasu w rodzinnym gronie. Świąteczne spotkania na pewno umilą nam smaczne, jajeczne przekąski i kolorowe wypieki. W większości domów przeważać będą tradycyjne potrawy, które niektórym z nas mogły już się nieco znudzi. Wprowadzając na wielkanocny stół popularne dzisiaj orientalne produkty , możemy urozmaicić świąteczne dania i zaskoczyć swoich gości nowoczesnym akcentem.
Zabierając się za przygotowania do Wielkanocy w zgodzie z naszą radą, zapewne zastanawiasz się, jak połączyć smaki orientu z tradycyjnymi potrawami. Nie musisz się martwić, ponieważ eksperci marki Jasmeen przygotowali przepisy, dzięki którym Twoje Święta nabiorą oryginalnego charakteru, a jednocześnie nie przestaną nawiązywać do pięknych, kulinarnych zwyczajów. Jajka na twardo z hummusemTo niezwykle prosty i szybki sposób na podanie jajek, których nie może przecież zabraknąć na naszych stołach podczas Wielkanocy. Dzięki temu przepisowi ich przygotowanie zajmie Ci 10 minut. Sałatka z cieciorką i bakłażanemPodczas każdych świąt na polskich stołach tradycyjnie pojawia się klasyczna sałatka warzywna. A gdyby tak zaryzykować i zaskoczyć rodzinę czymś zupełnie innym? /źródło - / |