Z nutką słodyczy, czyli tradycyjne danie z dodatkiem brzoskwiń - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
niedziela, 24 grudnia 2017 10:59 |
Z nutką słodyczy, czyli tradycyjne dania z dodatkiem brzoskwińJednym z najsmaczniejszych i najsłodszych owoców lata jest brzoskwinia, która w czasach starożytnego Rzymu nazywana była perskim jabłkiem. Znajduje się w niej wiele witamin i minerałów, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Dodając brzoskwinię do potraw możemy liczyć na ciekawy i wyrazisty smak, któremu nie można się oprzeć. W kuchni warto postawić zarówno na świeże owoce, jak i te w syropie, które możemy mieć w spiżarni przez cały rok.
Przygotowując tradycyjne dania warto pokusić się o wzbogacenie ich smaku odrobiną słodyczy, poprzez dodanie do nich owoców, takich jak na przykład brzoskwinie. Ich regularne spożywanie oczyści organizm z toksyn, a zawarty w nich beta-karoten wpłynie korzystnie na wygląd skóry. To owoc, który świetnie sprawdzi się jako dodatek nie tylko do deserów i sałatek, ale także do wytrawnych dań, takich jak na przykład pieczona kaczka. Pieczona kaczka z brzoskwiniamiSkładniki: /źródlo - / |