Kasza dobra z natury |
Wpisany przez Superb PR |
poniedziałek, 18 października 2010 09:34 |
Kasza dobra z natury Stanowiła podstawę wielu dań kuchni polskiej. Kasza to skarbnica wartości odżywczych. Ostatnio, kasze pojawiają się w menu ekskluzywnych restauracji, w kolorowych książkach kucharskich i w telewizyjnych programach o gotowaniu. Najwyższa pora, aby znów zacząć je doceniać. Chociażby ze względu na łatwość przygotowania, delikatny smak i walory zdrowotne. Smak w zgodzie z Naturą Vitana to rodzinne przedsiębiorstwo z kilkunastoletnim doświadczeniem w sektorze produkcji i konfekcjonowania produktów zbożowych. Zostało założone w 1996 roku we wsi Kopernia , na Ponidziu , w województwie świętokrzyskim, malowniczo położonej nad starorzeczem, wśród łąk i pastwisk. Wszystkie produkty pochodzą z obszaru objętego programem NATURA 2000 – uprawy znajdują się z dala od ośrodków przemysłowych, wśród czystych rzek i świeżego powietrza. W ten sposób realizowane jest motto marki: niezwykły smak produktów Vitana pochodzi prosto z Natury. Produkty marki Vitana charakteryzuje najwyższa jakość, którą zapewniają wysokie standardy produkcji i przechowywania, surowe normy jakościowe, współpraca ze sprawdzonymi dostawcami, wykorzystywanie nowoczesnych technologii oraz praca wykwalifikowanej załogi. Vitana to przedsiębiorstwo dynamicznie rozwijające się, stale poszukujące innowacyjnych rozwiązań, wychodzące naprzeciw oczekiwaniom Klienta.
Kasza gryczana prażona w saszetkach Naturalne źródło cennego białka roślinnego i kwasu foliowego. Zawiera wapń, żelazo, potas, magnez i fosfor, a także witaminę B1 i PP. Ugotowana na sypko jest doskonałym dodatkiem do mięs lub ryb. Uzupełniona sosem i surówkami, może stanowić samodzielny posiłek. Doskonale komponuje się z grzybami – w szczególności aromatycznymi kurkami i szlachetnymi borowikami. Kasza gryczana sprawdza się także jako nadzienie do pierogów lub naleśników – np. z dodatkiem twarogu i listków świeżej mięty. Kasza jęczmienna w saszetkach Bogata w białko, regulujący trawienie błonnik oraz witaminę PP. Świetny dodatek do gorących dań mięsnych i wegetariańskich. Idealnie współgra z delikatnym mięsem ryb, np. łososia. Świetnie smakuje zapiekana, z dodatkiem sosów i tartego żółtego sera. Kuskus – błyskawiczna kaszka z pszenicy Produkt wywodzący się z krajów Maghrebu, tradycyjnie podawany z baraniną i warzywami. Jest błyskawiczny w przygotowaniu: wystarczy zalać go wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Dla zintensyfikowaniu smaku można zamiast wody użyć gorącego bulionu. Dobrze przygotowany kuskus wysokiej jakości powinien być sypki. Podajemy go jako dodatek do mięs lub jako samodzielną potrawę. Doskonale smakuje w sałatkach – zarówno na zimno, jak i na ciepło. Lubi towarzystwo papryki, sera feta, bakłażana, pomidorów i młodego szpinaku. Kasza gryczana prażona w saszetkach VITANA ( 4 x 100 g ): ok. 2,20 zł Zapraszamy na stronę internetową producenta: www.vita-na.com.pl |
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 21:59 |