Wpisany przez S.Z.
|
wtorek, 13 czerwca 2017 13:28 |
Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym
Ostatnim rzutem na taśmę, bo sezon na na to warzywo ma się ku końcowi, przepis na szparagi
Składniki:
- Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) 300g - mleko 250ml - świeży tymianek ½ pęczka - pieprz czarny do smaku - masło 1 łyżka - szparagi świeże, zielone 1 pęczek
Wykonanie: Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło i wymieszać. Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym.
Smacznego!
/źródło - / |