Wegańskie śniadanie pełne błonnika - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
czwartek, 04 maja 2017 08:04

Wegańskie śniadanie pełne błonnika - przepis

Wegańskie śniadanie pełne błonnika (z owocami, mlekiem roślinnym i masłem orzechowym) to pomysł na ekspresowe oraz zdrowe danie – idealne na początek dnia.


 

Składniki (2 porcje)
• 2 garści „Twojego Błonnika” marki Britta
• 1 szklanka mieszkanki ulubionych owoców (np. malin, truskawek, kiwi, borówek)
• 500 ml mleka roślinnego np. kokosowego lub migdałowego
• 2 łyżki masła orzechowego
• listki mięty do ozdoby

Wykonanie
1. Do miseczek wsyp po garści „Twojego Błonnika” marki Britta dodaj mleko roślinne (w zależności od preferencji może być zimne lub ciepłe).
2. Owoce oczyść, umyj. W razie potrzeby większe owoce poprzekrawaj.
3. Do miseczek z mlekiem oraz „Twoim Błonnikiem” dodaj owoce, łyżkę masła orzechowego, a na koniec miętę.
4. Tak przygotowany posiłek jest gotowy do spożycia.
Smacznego!

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl  oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku .

/źródło - /