Tortille z kremem twrożkowym, koperkiem, szczypiorkirm i wędzonym łososiem
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kanapki, przygotuj tortillę! To smaczne rozwiązanie, które szybko przyrządzisz na drugie śniadanie do pracy i do szkoły. Tym razem twarożek Mój Ulubiony połączyliśmy z tortillą, łososiem i ziołami – taka delikatna kompozycja poza walorami smakowymi i wizualnymi posiada jeszcze jedną zaletę – możesz ją przyrządzić na ciepło i na zimno. Smacznego!
Tortille z kremem twarożkowym, koperkiem, szczypiorkiem i wędzonym łososiem SKŁADNIKI: Tortille pszenne, ok 3-4 sztuki 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony 150 g wędzonego łososia w plastrach sól, pieprz do smaku 1/3 pęczka koperku 1/3 pęczka szczypiorku SPOSÓB WYKONANIA: Szczypiorek i koperek drobno posiekać, wymieszać z serkiem, doprawić pieprzem i solą. Rozsmarować serek na tortilli, na wierzchu ułożyć plasterki łososia. Ciasno zwinąć w rulon. Powtórzyć z resztą tortilli do wyczerpania składników. Rulony ukośnie pociąć na kawałki ok 4 cm.
„Mój Ulubiony” Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg.
/źródło - / |