Babciu zrób Dziadkowi... |
Wpisany przez Bakalland |
czwartek, 21 stycznia 2010 23:01 |
Babciu zrób Dziadkowi…kotlet schabowy po królewsku Schab można podawać na różne sposoby. Najbardziej popularny to poprostu schaboszczak panierowany. Spróbujcie inaczej, schab po królewsku proponuje Bakalland
schab ananas z puszki w plastrach ser żółty jajko bułka tarta tłuszcz do smażenia sól
Przygotowanie:
Mięso umyć, pokroić w plastry grubości około 1 cm, rozbić tłuczkiem i posolić. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć. Po usmażeniu ułożyć na blaszce, na każdym kotlecie położyć po plastrze ananasa i plastrze sera żółtego. Wstawić do piekarnika i zapiekać w temperaturze 180 stopni około 10 min. Można podawać z ziemniakami i surówką z marchewki.
/przepis od Bakallandu/ |
Poprawiony: czwartek, 09 stycznia 2014 23:53 |