Babciu zrób Dziadkowi... Drukuj Email
Wpisany przez Bakalland   
czwartek, 21 stycznia 2010 23:01

Babciu zrób Dziadkowi…kotlet schabowy po królewsku

Schab można podawać na różne sposoby. Najbardziej popularny to poprostu schaboszczak panierowany. Spróbujcie inaczej, schab po królewsku proponuje Bakalland


 Składniki:

schab

ananas z puszki w plastrach

ser żółty

jajko

bułka tarta

tłuszcz do smażenia

sól

 

Przygotowanie:

 

Mięso umyć, pokroić w plastry grubości około 1 cm, rozbić tłuczkiem i posolić. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć. Po usmażeniu ułożyć na blaszce, na każdym kotlecie położyć po plastrze ananasa i plastrze sera żółtego. Wstawić do piekarnika i zapiekać w temperaturze 180 stopni około 10 min.

Można podawać z ziemniakami i surówką z marchewki.

 

/przepis od Bakallandu/


Poprawiony: czwartek, 09 stycznia 2014 23:53