Wielkanoc z żurkiem... |
Wpisany przez S.Z |
piątek, 20 marca 2015 12:39 |
Wielkanoc z żurkiem Profi Obok pasztetu, jaj w majonezie, wiosennych sałatek, na wielkanocnym stole powinien pojawić się żurek. Podaj go w zarumienionym małym chlebie. Będzie nie tylko smaczną potrawą, ale też wspaniałą ozdobą stołu. Zupę już masz. Najlepszy będzie żurek Profi. Nie zawiera konserwantów, a jego przepis oparty jest na tradycyjnej recepturze. Wystarczy, więc że przygotujesz chleb. Ostrym nożem odetnij górną część bochenka, usuń z niego miąższ, tak by powstała miseczka. Aby nie przeciekał, był chrupki i zarumieniony, roztrzep biało jaja kurzego i posmaruj nim środek chlebka, umieść go w rozgrzanym do 180ºC piekarniku. Po 10 minutach wyjmij. Teraz wystarczy już tylko wlać do niego ciepły żurek Profi, dodać pokrojone jajka oraz aromatyczny smażony boczek. Potrawa na pewno mile zaskoczy wszystkich biesiadników. Wiesz, co mówi legenda? Po przepis na zakwas żurku, w tym również bezglutenowy, zapraszamy na stronę www.kochamzupy.pl. O Profi: Wielkopolska Wytwórnia Żywności PROFI to czołowy na polskim rynku producent pasztetów, dań gotowych i konserw mięsnych. Lider branży pasztetów drobiowych. Firma działa od 1993 roku, z siedzibą w Grabowie nad Prosną. Zbudowana jest w całości na krajowym kapitale
/źródło - KiS PR/
|
Poprawiony: piątek, 20 marca 2015 12:48 |