Szaszłyki z tuńczykiem - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z   
czwartek, 18 września 2014 13:19

Szaszłyki z tuńczykiem

Otrzymaliśmy za pośrednictwem firmy FlyPR przepis od firmy dystrybucejnej Index Food na pyszne szaszłyki. Oto on:

Składniki na 4 osoby:
• 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
• 50 g startego parmezanu
• 2 jajka
• ok 200 g bułki tartej
• 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
• 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
• natka pietruszki
• oregano, sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na facebook.com/kuchnia.wloska 

 

/źródło - FlyPR/

 

Poprawiony: czwartek, 18 września 2014 13:50