Wpisany przez S.Z
|
czwartek, 18 września 2014 13:19 |
Szaszłyki z tuńczykiem
Otrzymaliśmy za pośrednictwem firmy FlyPR przepis od firmy dystrybucejnej Index Food na pyszne szaszłyki. Oto on:
Składniki na 4 osoby: • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g • 50 g startego parmezanu • 2 jajka • ok 200 g bułki tartej • 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis • 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry • natka pietruszki • oregano, sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania: W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na facebook.com/kuchnia.wloska
/źródło - FlyPR/
|
Poprawiony: czwartek, 18 września 2014 13:50 |