Mus z jabłek z czekoladą i masłem orzechowym |
Wpisany przez S.Z |
środa, 27 sierpnia 2014 13:19 |
Mus z jabłek z czekoladą i masłem orzechowym - widowiskowy, orzeźwiający deser na zimno lub ciepło Doskonały przepis na letni słodki deser jabłkowy serwowany na zimno. Mus z jabłek z czekoladą i masłem orzechowym jest orzeźwiający, syty i bardzo aromatyczny a dzięki swojej kremowej, gęstej konsystencji rozpływa się w ustach i na długo nie pozwala zapomnieć o swoim urzekającym smaku. Deser, mimo że prosty w przygotowaniu, jest bardzo widowiskowy i z pewnością zachwyci swoim wyglądem i smakiem nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Z powodzeniem zastąpi lody i inne tradycyjne desery. Przepis opracował Piotr Kucharski - znany i lubiany kucharz z programu Dzień Dobry TVN. Sposób przygotowania: Przepis na Mus z jabłek z czekoladą to przepis – pilot akcji "Smaczny przepis na zdrowie z Primaviką" przygotowany przez Piotra Kucharskiego w ramach kampanii promującej zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia. Piotr Kucharski - kucharz znany z programu Dzień Dobry TVN dla wszystkich sympatyków zdrowej i smacznej kuchni przygotował serię autorskich przepisów kulinarnych. Wspólnie z Primaviką zachęca wszystkich do zdrowego odżywiania i przekonuje, że zdrowe jedzenie może być bardzo smaczne. Serię autorskich przepisów kulinarnych w ramach akcji przygotowała też Marta Dymek –autorka bloga kulinarnego jadlonomia.com, uznanego za najlepszy blog kulinarny 2013r. Przepisy Piotra Kucharskiego, Marty Dymek oraz innych blogerów zobaczyć można będzie od września na stronie: primavika.pl/konkurs Dodatkowo Piotr Kucharski zaprasza wszystkich miłośników kucharzenia, gotowania i pichcenia do wspólnej zabawy i udziału w konkursie kulinarnym. Aby wziąć udział w konkursie należy przyrządzić potrawę z dowolnym produktem Primaviki i zgłosić swój przepis razem ze zdjęciem swego kulinarnego dzieła na stronie primavika.pl/konkurs. Piotr Kucharski wspólnie z konkursowym jury wybierze najciekawsze przepisy. Do wygrania atrakcyjne nagrody. Konkurs trwa od 1 września do końca br. Zapraszamy !
/źródło - /
|
Poprawiony: środa, 27 sierpnia 2014 13:29 |