Śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami |
Wpisany przez S.Z |
piątek, 13 czerwca 2014 09:41 |
Śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Aromatyczne gołąbki ukryte pod pierzynką beszamelu po rozkrojeniu intensywnie pachną wspaniałą mieszanką suszonych pomidorów i tuńczyka. Farsz jest wilgotny, lekki, a jego połączenie z liśćmi kapusty włoskiej okazuje się strzałem w dziesiątkę. Danie polecane dla wszystkich, którzy nie boją się eksperymentów w kuchni lub szukają nowych inspiracji dla tradycyjnych potraw. Oto przepis na zaskakujące i niezwykle smaczne Gołąbki w śródziemnomorskim stylu Callipo:
**6 liści kapusty włoskiej, **180 g ryżu, **6 suszonych pomidorów Ponti, **200 ml sosu beszamelowego, **sól i pieprz do smaku
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na facebook.com/kuchnia.wloska
/źródło - /
|
Poprawiony: piątek, 13 czerwca 2014 09:50 |