Przepisy na duszoną i pieczoną gęś |
Wpisany przez S.Z. |
środa, 11 grudnia 2013 10:00 |
Kulinarne aranżacje z gęsią w roli głównej od Drosed na Święta Nowoczesne gospodynie w Święta szczególnie chętnie sięgają po szlachetne odmiany drobiu, które w czasach naszych babć były zarezerwowane na specjalne okazje. Drosed – Specjalista od drobiu – poleca gęsinę w nowych kulinarnych aranżacjach.
Gęsina na co dzień przegrywa z innymi rodzajami drobiu – kurczakiem, indykiem a nawet kaczką. W Święta jednak wraca do łask. Nowoczesne, niezależne mistrzynie kuchni tuż przed Bożym Narodzeniem sięgają po babcine przepisy. Tradycyjne dania dają miłośniczkom gotowania olbrzymie pole do popisu i zaskakujących kulinarnych aranżacji. Gęsina jest pod tym względem idealna. Można ją przyrządzić na tysiące różnych sposobów - jako pieczeń, w postaci pasztetu i smalcu czy wędząc. Jest ceniona za bogaty, wyjątkowy smak. Jednak nie tylko smakiem zachwyca. Ma także niezwykłe walory zdrowotne. Mięso Polskiej Młodej Gęsi Owsianej z oferty Drosed zawiera dużo białka, żelaza i witamin, dzięki temu, że w ostatnich trzech tygodniach chowu gęś jest żywiona wyłącznie owsem, któremu przypisuje się wyjątkową wartość biologiczną. Ma także tylko 5% tłuszczu. A jak ją przyrządzić? Banalnie prosto: Przepis na soczystą gęś duszoną w winie Przepis na gęś pieczoną z jabłkami W ofercie Drosed Polska Młoda Gęś Owsiana dostępna jest w postaci całej tuszki oraz elementów, takich jak piersi i nogi. Więcej na www.drosed.pl, www.drobioteka.com.pl , www.zagrodowy.pl
/źródło - JBcomm PR/ |
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 10:13 |