Dynia w occie - przepis Drukuj Email
Wpisany przez Jadwiga Kozłowska - Góra   
niedziela, 15 września 2013 22:38

Dynia w occie

Nasza czytelniczka Jadwiga Kozłowska - Góra z Rypina przysłała kolejny jesienny przepis, także w obrazkach :). Dynia w occie. Dziękujemy i polecamy!!!

 

Składniki:
Dynia ok.5-6 kg
Ocet spirytusowy 10%
Olejek pomarańczowy
Rodzynki
Sposób rzygotowania:
4 kg obranej i pokrojonej w kostkę dyni zasypać 1kg cukru i pozostawić na noc. Rano zlać sok i do niego dodać 1 szklankę octu 10%, 1 mały olejek pomarańczowy i 10 dag rodzynek. Powstałą zalewą zalać dynię, całość zagotować i od momentu wrzenia pogotować jeszcze 6-8 minut. Wyjąc dynię do słoików i zalać zalewą, odwrócić do góry dnem. Gotowe do spożycia.

 

Smacznego 


Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 10:07