Podravka dla BabciPolki - Przepisy Drukuj Email
Wpisany przez Podravka   
piątek, 15 maja 2009 14:00
Spis treści
Podravka dla BabciPolki
Kaczka na sposób śródziemnomorski
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
Biała ryba z sosem pomarańczowym i warzywami
Kurczak z Tajlandii
Zapiekanka z warzywami
Zupa z karczochów
Kotlety drobiowe z grilla
Salsa na ostro
Wszystkie strony

Salsa na ostro

Składniki:
2 łyżki oliwy
50 g cebuli
1 ząbek czosnku
800 g pomidorów krojonych Podravka
1 łyżka Vegety Pikantnej
50 ml białego wina
1 łyżka posiekanej bazylii

Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, dodać wyciśnięty czosnek, pomidory krojone i Vegetę pikantną. Dusić na wolnym ogniu 15 minut. Gotować, stopniowo dolewając wody, aż potrawa osiągnie pożądaną gęstość. Gotową salsę posypać bazylią.

Rada:
Ciepłą salsę można podawać z kopytkami, spaghetti lub z innego rodzaju kluskami.



Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 11:06