Podravka dla BabciPolki - Przepisy |
Wpisany przez Podravka |
piątek, 15 maja 2009 14:00 |
Strona 9 z 9 Salsa na ostro Składniki: 2 łyżki oliwy 50 g cebuli 1 ząbek czosnku 800 g pomidorów krojonych Podravka 1 łyżka Vegety Pikantnej 50 ml białego wina 1 łyżka posiekanej bazylii Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, dodać wyciśnięty czosnek, pomidory krojone i Vegetę pikantną. Dusić na wolnym ogniu 15 minut. Gotować, stopniowo dolewając wody, aż potrawa osiągnie pożądaną gęstość. Gotową salsę posypać bazylią. Rada: Ciepłą salsę można podawać z kopytkami, spaghetti lub z innego rodzaju kluskami. |
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 11:06 |