Podravka dla BabciPolki - Przepisy |
Wpisany przez Podravka |
piątek, 15 maja 2009 14:00 |
Strona 8 z 9
Kotlety drobiowe z grilla Sposób przygotowania: Dobrze wymieszać składniki: mielone mięso, 5 dag sera, natkę, Vegetę Mix do grilla. Uformować płaskie kotlety, obtoczyć w tartej bułce i ułożyć na wysmarowanym oliwą ruszcie. Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia na wierzchu kotletów położyć plasterki pomidora bez skórki, plasterki podsmażonej cebuli i pieczarki. Polać pastą warzywną Ajvar wymieszaną z łyżką sera żółtego. Sałatę porwać na kawałki, a pozostałe warzywa pokroić na plasterki. Wymieszać i polać dressingiem sporządzonym z oliwy, cukru, musztardy, octu winnego, Vegety Ziołowej i rozgniecionego ząbka czosnku. Rada: Mięso należy dobrze wyrobić z Vegetą Mix na jednolitą masę, wtedy będzie ścisłe i nie rozpadnie się w trakcie grillowania. |
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 11:06 |