Podravka dla BabciPolki - Przepisy Drukuj Email
Wpisany przez Podravka   
piątek, 15 maja 2009 14:00
Spis treści
Podravka dla BabciPolki
Kaczka na sposób śródziemnomorski
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
Biała ryba z sosem pomarańczowym i warzywami
Kurczak z Tajlandii
Zapiekanka z warzywami
Zupa z karczochów
Kotlety drobiowe z grilla
Salsa na ostro
Wszystkie strony

Zapiekanka z warzywami

Składniki:
300 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
3 łyżki oleju
100 g cebuli
1 świeża czerwona papryka
300 g cukinii
3 łyżeczki Vegety Ziołowej
2 ząbki czosnku
1 opakowanie ciasta strudlowego (500 g)
3 jaja
200 ml śmietany
100 g sera feta
50 g rukoli

Sposób przygotowania:
Mrożoną fasolkę szparagową wrzucić do osolonej wrzącej wody, chwilę pogotować i odcedzić. Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki i paprykę pokrojoną w paseczki. Dodać plasterki cukinii, 2 łyżeczki Vegety Ziołowej i razem dusić około 10 minut. Na końcu dodać ugotowaną wcześniej fasolkę, posiekany czosnek. Wszystko schłodzić. Ciasto strudlowe rozwinąć i włożyć do owalnego naczynia, średnicy ok. 26 cm. Na ciasto wyłożyć duszone warzywa, zalać roztrzepanym jajkiem ze śmietaną, łyżeczką Vegety Ziołowej, a następnie posypać startym serem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 210ْ C ok. 20 minut.
 



Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 11:06