Wpisany przez Podravka
|
piątek, 15 maja 2009 14:00 |
Strona 6 z 9
Zapiekanka z warzywami
Składniki: 300 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 3 łyżki oleju 100 g cebuli 1 świeża czerwona papryka 300 g cukinii 3 łyżeczki Vegety Ziołowej 2 ząbki czosnku 1 opakowanie ciasta strudlowego (500 g) 3 jaja 200 ml śmietany 100 g sera feta 50 g rukoli
Sposób przygotowania: Mrożoną fasolkę szparagową wrzucić do osolonej wrzącej wody, chwilę pogotować i odcedzić. Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki i paprykę pokrojoną w paseczki. Dodać plasterki cukinii, 2 łyżeczki Vegety Ziołowej i razem dusić około 10 minut. Na końcu dodać ugotowaną wcześniej fasolkę, posiekany czosnek. Wszystko schłodzić. Ciasto strudlowe rozwinąć i włożyć do owalnego naczynia, średnicy ok. 26 cm. Na ciasto wyłożyć duszone warzywa, zalać roztrzepanym jajkiem ze śmietaną, łyżeczką Vegety Ziołowej, a następnie posypać startym serem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 210ْ C ok. 20 minut.
|
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 11:06 |