Podravka dla BabciPolki - Przepisy |
Wpisany przez Podravka |
piątek, 15 maja 2009 14:00 |
Strona 5 z 9
Kurczaka z Tajlandii Składniki dla 4- 6 osób: 700 g filetów kurczaka Sałatka: Przygotowanie: Orzeszki ziemne rozdrobnić, dodać sos sojowy, curry, mleko kokosowe, posiekane liście kolendry i dokładnie wymieszać. Filety kurczaka natrzeć Vegetą, włożyć do posmarowanej olejem brytfanny i posypać masą z orzeszków ziemnych. Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Ogórki przeciąć wzdłuż, wyjąć nasiona i pokroić w Serwowanie: ciepłe mięso serwować z sałatką oraz ryżem. Rada: świeże liście kolendry można ewentualnie zastąpić natką pietruszki, a olej z orzeszków ziemnych oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. |
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 11:06 |