Pryskanie z patelni Drukuj Email
Wpisany przez Funiek   
poniedziałek, 06 kwietnia 2009 19:48

Pryskanie z patelni

Cokolwiek smażymy, to zawsze jest zapaćkana kuchnia bo, z pod kotletów, warzyw i innych makaronów pryska tłuszcz. Tak to już niestety jest.

Aby temu zapobiec wymyślono pokrywko – siateczki (patrz zdjęcie). Są one skuteczne bo mięso się nie dusi, a smaży no i pryskający tłuszcz pozostaje na tej siatce, oszczędzając nam uciążliwego czyszczenia kuchenki. Niestety siatka ta jest trudna do mycia i przeważnie po jakimś czasie wygląda dość nieestetycznie, ale nadal jest skuteczna. W pewnym sklepie (niemiecka sieć handlowych supermarketów na literę „L”)  znalazłem pokrywkę z… nacięciami, która spełnia te same warunki co siatka i jest łatwa do mycia, a także estetyczniejsza. Gorąco polecam. Sprawdziłem jest OK.!

Funiek

Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 12:32