Zielony, kremowy chłodnik! |
Wpisany przez S.Z. |
środa, 21 sierpnia 2019 11:44 |
Zielony, kremowy chłodnik!Chłodnik to wyjątkowo orzeźwiająca zupa. Oryginalną odsłoną tradycyjnego chłodnika z botwinki jest jego zielone wydanie - z awokado, krewetkami i kremowym serkiem Hochland. Nie tylko zaskoczy ciekawą kompozycją składników, ale również niebagatelnym smakiem.
Ogórkowy chłodnik z awokado i krewetkami to doskonała opcja na lekki, ale bardzo pożywny posiłek w czasie lata. Świeży ogórek w połączeniu z awokado pobudza zmysły orzeźwiającym smakiem i zielonym kolorem. Serek kremowy Hochland z ziołami nadaje smaku i wyjątkowo aksamitnej konsystencji. Oryginalnym akcentem będą krewetki, podsmażane na białym winie. Do tego jeszcze szczypta pieprzu, listek mięty i gotowe!
Krewetki: Przygotowanie: W tym czasie przygotowujemy krewetki: na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekany czosnek oraz papryczkę chili, dorzucamy krewetki i zalewamy winem. Doprawiamy i gotujemy aż wino odparuje. Chłodnik podajemy z krewetkami, grzanką z bagietki, polewamy oliwą z oliwek, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i listkami świeżej mięty. /źródlo - / |
Poprawiony: środa, 21 sierpnia 2019 12:05 |