Życie słodkie jak...agawa Drukuj
Wpisany przez S.Z.   
niedziela, 11 marca 2012 16:33
Życie słodkie jak agawa

Idzie wiosna... Ściągamy z siebie kolejne warstwy ubrań, pogoda za oknem mobilizuje do większej aktywności fizycznej i zaczynamy walkę ze zbędnymi kilogramami. Wszystko to po to, żeby za kilka miesięcy bez skrępowania pojawić się na plaży w bikini. Wszystkim, którzy chcą walczyć o smukłą sylwetkę ale nie potrafią zrezygnować ze słodkości przedstawiamy nowość na rynku - naturalny syrop z agawy Sunny Bio.


Nowy syrop Sunny Bio jest produktem organicznym spełniającym wszelkie zasady zdrowej diety. Syrop Sunny Bio to w 100% naturalny cukier pochodzący wyłącznie z soku agawy. Jest idealnym zamiennikiem cukru białego w diecie, posiada też pięciokrotnie niższy indeks glikemiczny. Dzięki swojemu słodkiemu, neutralnemu smakowi syrop stanowi doskonały „słodzik” do napojów, ciast, musli oraz wszelkiego rodzaju deserów. Nowy syrop Sunny Bio jest dostępny w nietłukącym się, 250 gramowym pojemniczku wyposażonym w praktyczny dozownik niekapek. Produkt posiada certyfikat Ecocert, francuskiej organizacji certyfikującej produkty ekologiczne.

altNaturalna słodycz

Wyciąg z kaktusa agawy ceniony jest ze względu na słodki, mleczny i bardzo delikatny smak. Doceniają go nie tylko najwyższej klasy kucharze i cukiernicy, ale również lekarze i dietetycy. Pasjonaci gotowania doceniają natomiast jego neutralny smak, pożądany wtedy, gdy chcemy nadać potrawie słodyczy, nie modyfikując jego pierwotnego smaku.
Zawarta w syropie z agawy fruktoza to cukier prosty, który jest przyswajany przez organizm dużo wolniej niż powszechnie stosowana sacharoza lub glukoza. Agawa zawiera także spore ilości inuliny – naturalnego prebiotyku, który powoduje wzrost korzystnej flory przewodu pokarmowego, obniża poziom cholesterolu oraz lipidów w surowicy krwi oraz usprawnia pracę przewodu pokarmowego – zapobiega zaparciom i redukuje toksyczne metabolity. Kolejną zaletą nektaru z agawy jest jego niski indeks glikemiczny – jest on około cztery razy niższy niż w przypadku miodu. Sprawia to, że syrop z agawy stanowi doskonałą alternatywę dla osób stosujących dietę nioskowęglowodanową, dietę Montignaca lub ograniczających cukier ze względów zdrowotnych. Oprócz sprzyjających zdrowej diecie naturalnych cukrów, syrop z agawy jest również źródłem błonnika, który w naturalny sposób przyspiesza przemianę materii. Produkt może być spożywany również przez wegan, którzy rezygnują z miodu.


Organiczny w 100 %

Staranna kontrola surowców oraz specjalistyczny proces produkcji decydują o najwyższych walorach smakowych oraz odżywczych produktu. Praktyczny dozownik o pojemności 250 g daje gwarancję, że produkt pozostaje świeży przez długi czas, zachowując przy tym wszystkie cenne właściwości. Surowce wykorzystywane do produkcji  syropu z  agawy Sunny Bio pochodzą z organicznych plantacji, które poddawane są nieustannej kontroli. Proces produkcji rozpoczyna się od dwukrotnego zebrania soków roślinnych rano i nocą. Płyn jest następnie filtrowany oraz zagęszczany poprzez częściowe odparowanie. Efektem końcowym jest syrop z agawy. Syrop z agawy Sunny Bio to produkt klasy Premium, przeznaczony dla świadomych konsumentów, którzy oczekują najwyższej jakości pod każdym względem.


Nektar w kuchni

Syrop z agawy znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Można zastąpić nim miód lub cukier w dowolnym przypadku. Nektar ma słodki, bardzo subtelny, neutralny smak i prawie niewyczuwalny aromat. Stanowi to sporą zaletę w przypadku dań, którym chcemy nadać odrobinę słodyczy, nie zmieniając ich smaku. Syrop jest „gładki”, a jego konsystencja niewyczuwalna. Produkt nadaje się do przygotowania deserów, koktajli, słodkich wypieków. Można słodzić nim świeże owoce, muesli, jogurty, jak również polewać gofry i naleśniki. Znajduje zastosowanie także w kuchni wytrawnej, np. w przypadku drobiu, mięs i owoców morza, a także sosów, marynat czy dressingów. Niewątpliwą zaletą syropu z agawy jest bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie. Produkt - w przeciwieństwie do cukru i miodu – bez problemu rozpuszcza się w każdej temperaturze. Dzięki temu jest cenionym składnikiem chłodnych napojów: mrożonej kawy lub herbaty, a także słodkich drinków czy koktajli. Może stanowić sł
odzik także w przypadku gorących napojów: aromatycznej herbaty, czarnej kawy, puszystego cappuccino lub gorącej czekolady.

Francuska tradycja

Producenci syropu z agawy Sunny Bio, rodzina Michaud Apiculteurs, to eksperci w dziedzinie produkcji miodu i jedni z największych francuskich eksporterów. Historię rodzinnej pasji rozpoczął Yves Michaud, kiedy w 1920 roku postawił pierwsze u¬le na słonecznych zboczach Pirenejów. Dziś wartości marki pozostają takie same, jak ponad 90 lat temu. Sukces rodzinnej firmy wynika z połączenia pasji, rygorystycznej pracy oraz nieustannego wprowadzania innowacji i wychodzenia naprzeciw zmieniającym się potrzebom klienta.

Cena:
Syrop z agawy Sunny Bio (250 ml): 13,80 zł
Dostępny w handlu nowoczesnym jak i tradycyjnym na terenie całego kraju.

/ źródło - superb communicattions/