Jak zatrzymać lato w kuchni? |
Wpisany przez Publicon |
wtorek, 28 września 2010 17:51 |
Lato z kuchni nie ucieknie! Jedno spojrzenie za okno i wszystko jasne - lato nieuchronnie się skończyło.
Jak co roku, ze wszystkich sił staramy się jednak je zatrzymać: w garderobie - jak najdłużej zwlekając z szarościami, w domu - decydując się na ożywienie wnętrza pogodnymi barwami i w kuchni - zachowując letnie skarby na jesienne i zimowe miesiące. Jak? Na zimno, rzecz jasna.
Zamrożenie owoców i warzyw, a nawet przygotowanych z nich świeżych koktajli i soków, gwarantuje zachowanie prawdziwej witaminowej bomby na najbliższe miesiące, kiedy dodające energii i zapewniające odporność składniki odżywcze będą nam wyjątkowo potrzebne. Równie ważny, jak wybór artykułów przeznaczonych do zamrożenia, jest dobór akcesoriów, które to umożliwią. By wyjęte po kilku miesiącach z zamrażalnika letnie skarby zachowały maksimum witamin i walorów smakowych, musza być przechowywane w gwarantujących odpowiednie warunki opakowaniach. Idealne torebki na mrożonki to takie, które są szczelne, wykonane z trwałej, mocnej folii i absolutnie bezpieczne dla schowanego w nich pożywienia. Z pomocą przychodzi Paclan, który dodatkowo wyposażył swoje torebki w praktyczny klips i naklejki, dzięki którym można w prosty sposób zamknąć i opisać smakowite pakunki. Folia najwyższej jakości zapewnia zachowanie aromatu i wartości odżywczych i pozwala na rozmrożenie letnich przysmaków nawet we wrzącej wodzie, bez ryzyka rozerwania torebki.
Dostępne w dwóch pojemnościach: 1l i 3l.
|
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 13:50 |