Placki z cukinii z dipem śmietanowo-koperkowym - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
sobota, 28 lipca 2018 11:30 |
Placki z cukinii z dipem śmietanowo-koperkowymPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Składniki na placki: - młoda cukinia 3 sztuki Składniki na dip: - śmietana 18% BIO od OSM Piątnica 200 gram Wykonanie: Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Następnie odcisnąć wodę, dodać jajka, pokrojony szczypiorek, rozdrobniony czosnek, mąkę oraz bułkę tartą. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą i całość dokładnie wymieszać. Kolejno przygotować dip – śmietanę połączyć z posiekanym koperkiem i doprawić do smaku. Uformować średniej wielkości placki i smażyć na rozgrzanym oleju aż do momentu uzyskania złotego koloru z obu stron. Podawać z dipem i udekorować gałązką świeżego koperku. Smacznego! /źródło - / |
Poprawiony: sobota, 28 lipca 2018 11:48 |