Kurczak panierowany w pumperniklu |
Wpisany przez S.Z. |
czwartek, 10 września 2015 21:59 |
Kurczak panierowany w pumperniklu Arkadiusz Dziakowski – kucharz wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool poleca: • Czas przygotowania: 25 minut
PRZYGOTOWANIE: Pumpernikiel miksujemy, a następnie to samo robimy z zielonym groszkiem. Miksujemy go z masłem i solą. Ugotowanego kurczaka obtaczamy w mące, następnie w jajku i pumperniklu. Tak przygotowanego kurczaka smażymy w głębokim tłuszczu około dwie minuty. Następnie kurczaka należy położyć na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Układamy kurczaka na talerzu, dekorując polnymi ziołami oraz groszkiem. Smacznego! - Arkadiusz Dziakowski
/źródło - /
|
Poprawiony: czwartek, 10 września 2015 22:15 |