Nowości AGD firmy First Austria
Wpisany przez Publicon PR   
niedziela, 10 kwietnia 2011 10:40

Nowości AGD firmy First Austria

Firma First Austria proponuje naszym Babciom Polkom nowości AGD: elektryczne czajniki bezprzewodowe, kuchenki mikrofalowe, żelazka, gotowanie na parze itd.

Obowiązkowy w każdej kuchni

altNowoczesne, praktyczne, poręczne – takie są bezprzewodowe czajniki elektryczne. Popularne nie tylko ze względu na wysoką funkcjonalność, powinny stanowić podstawowe wyposażenie każdej kuchni, wzbogacający tym samym jej wystrój. Czajnik FA 5417-2 marki First Austria to przykład połączenia wizualnych i funkcjonalnych aspektów kuchennego urządzenia.

Z czajnika korzysta się wielokrotnie każdego dnia, dlatego warto mieć pewność, że woda gotowana w nim woda pozbawiona jest szkodliwych osadów. Dzięki płaskiemu elementowi grzejnemu ukrytemu pod dnem, czajnik FA 5417-2 posiada większą odporność na osadzenie się kamienia, który w wyniku nagromadzenia może powodować wydłużenie czasu gotowania wody oraz zwiększenie zużycia energii elektrycznej. Ukrycie elementu grzejnego umożliwia poza tym gotowanie mniejszej ilości wody, co w przypadku czajników wyposażonych w spiralną grzałkę jest niemożliwe. Część drobinek kamienia wypływających z wnętrza czajnika w trakcie nalewania wody zatrzymuje dodatkowo specjalny filtr wodny. Można go w każdej chwili wyjąć i umyć pod bieżącą wodą.

Nowy czajnik marki First Austria został zaprojektowany w oparciu o funkcjonalne rozwiązania. Wodę można swobodnie wlewać przez szeroki otwór, bez konieczności otwierania pokrywy. Odpowiednio wyprofilowana rączka zapewnia mocny chwyt, a podstawa posiada antypoślizgową powierzchnię, dzięki której nie ma mowy o przypadkowym upadku. Z kolei podświetlana obudowa, zmieniająca kolor w trakcie gotowania wody, decyduje o ciekawym i oryginalnym wyglądzie urządzenia.

Wysokiej klasy materiały zastosowane w czajniku FA 5417-2 gwarantują dużą wytrzymałość i zwiększają okres jego eksploatacji. Dzięki temu idealnie sprawdzi się w każdej kuchni, będąc doskonałym rozwiązaniem dla osób ceniących niekonwencjonalne, nowoczesne wzornictwo.

Czajnik Fa 5417-2
- pojemność: 1,7L
- bezprzewodowy
- obracany 360°
- wewnętrzne podświetlenie
- kolor podświetlenia zmienia się w trakcie gotowania się wody
- automatyczny wyłącznik
- zabezpieczenie przed przegrzaniem
- ukryty element grzejny
- filtr wodny
- moc: 2200W


Niezastąpiony smak domowego chleba

altSamodzielne wypiekanie pieczywa było do niedawna tradycją. Obecnie, dzięki wprowadzaniu na rynek wyspecjalizowanych urządzeń ułatwiających pieczenie chleba w domowym zaciszu, ta czynność staje się znów popularna. Marka First Austria posiada w swojej ofercie wypiekacz do chleba FA 5152, przy pomocy którego można bez wysiłku i w dowolnym momencie cieszyć się świeżym i pełnowartościowym pieczywem.

Chleb biały czy mieszany? A może lekkie i chrupiące pieczywo francuskie lub razowe, przygotowane z różnych rodzajów mąki?  Dla urozmaicenia smaku i konsystencji chleba, przy pomocy wypiekacza marki First Austria można dowolnie dobierać poszczególne składniki. Dzięki możliwości skorzystania z aż 12 programów wypiekania, możliwe jest  przygotowanie mieszanki gotowego chleba, ugniatanie ciasta (np. makaronu lub bułeczek), pieczenie ciasta i słodkich chlebów, a nawet gotowanie marmolady. W ten sposób nawet najbardziej wybredny smakosz odkryje potencjał i doceni przewagę samodzielnego przygotowywania pieczywa. Cały proces, tzn. ugniatanie, wyrastanie ciasta i pieczenie, odbywa się w ergonomicznym pojemniku. Dla większej wygody wypiekacz wyposażono w funkcję wyboru wielkości bochenka (750 – 1250g) i stopnia przyrumienienia skórki. Przygotowany w ten sposób chleb nie zawiera sztucznych środków konserwujących.

Urządzenie posiada wiele pomysłowych, ułatwiających obsługę rozwiązań. Zdejmowany pojemnik, pokryty specjalną powłoką antyadhezyjną, do której nie przywiera przygotowywane pieczywo; proste elektroniczne sterowanie, pozwalające każdemu w kilka minut zapoznać się z działaniem urządzenia; pokrywa z okienkiem umożliwiająca kontrolowanie przebiegu wypiekania - to tylko niektóre atuty wypiekacza. Dodatkowo urządzenie posiada dwa mieszadła, dzięki czemu wszystkie składniki zostaną odpowiednio wymieszane, a ciasto właściwie ugniecione.


Wypiekacz do chleba First Austria to propozycja dla zwolenników praktycznych rozwiązań. Niewielkie rozmiary, prostota obsługi i atrakcyjna cena – to niewątpliwe zalety urządzenia. Sprzęt zawiera polską instrukcję. W przypadku awarii obowiązuje dwudziestoczteromiesięczna gwarancja.
Parametry:
- dwa mieszadła
- możliwość wyboru wielkości bochenka ( 750g – 1250g)
- zdejmowany pojemnik na chleb
- wyposażony w duży i czytelny wyświetlacz LCD
- powłoka antyadhezyjna zapobiegająca przywieraniu
- timer
- 60 minutowa funkcja podtrzymywania temperatury
- możliwość doboru koloru skórki
- obudowa termoizolująca
- pokrywa górna z okienkiem podglądu
- sterowany elektronicznie
- moc 850 W
- 230 V/ 50Hz /

cena: 240 zł


Funkcjonalność przede wszystkim

altLekkie, poręczne i funkcjonalne – takie są żelazka parowe. Powinny stanowić podstawowe wyposażenie każdego domu, ułatwiając tym samym nielubianą z reguły czynność prasowania.

Żelazko FA 5628 marki First Austria umożliwia prasowanie zarówno na mokro, jak i na sucho. Dzięki funkcji uderzenia pary (jednorazowego wytworzenia dużej jej ilości) usuwa nawet największe zagniecenia. Prasowanie ułatwi również spryskiwacz, który pozwala skierować niewielki strumień wody na trudniejsze powierzchnie. Urządzenie posiada regulator temperatury, który pozwala dopasować jej wysokość do rodzaju tkaniny. Żelazko wykonane jest z bardzo dobrej jakości materiałów, a stopka została pokryta ceramiką.

Sprzęt jest dostępny w różnych wersjach kolorystycznych, w sklepach detalicznych na terenie całej Polski oraz w sprzedaży wysyłkowej.

FA 5628:
- spryskiwacz
- zmienna nastawa podawania pary
- uderzenie pary
- prasowanie na sucho
- zmienna nastawa temperatury
- stopa ceramiczna
- automatyczny system czyszczenia
- funkcja odkamieniania
- przystosowany do wody z kranu
- kontrolka pracy
- moc: 2000W

cena: ok. 104,00 zł. brutto


Para w ruch - żelazka parowe

altPrasownie należy do najmniej lubianych czynności. Niestety - wymięte po praniu ubrania wymagają odpowiedniego wygładzenia. Wybór właściwego żelazka może wpłynąć na zmianę podejścia do prasowania. Spośród dostępnych na rynku tego typu sprzętów „małego AGD”, trzeba tylko wybrać odpowiedni model, który zagwarantuje nam szybkie, a przy tym dokładne uprasowanie pogniecionych tkanin.

Typów żelazek można wymienić co najmniej kilka. Jednak najbardziej popularne i zarazem najczęściej spotykane w domach są żelazka parowe. Urządzenia tego typu opierają swe działanie na wytwarzaniu pary z wody znajdującej się w specjalnym zbiorniczku, umieszczonym z reguły w korpusie urządzenia. Można je spotkać w sklepach w wersji przewodowej i bezprzewodowej.

Podstawowe parametry
Do najważniejszych parametrów, ułatwiających wybór żelazka parowego, zaliczamy przede wszystkim rodzaj stopy, jej odporność na zarysowania, moc oraz stopień wytwarzania pary wodnej.

Stopa żelazka to element, który się bezpośrednio styka się z prasowanym materiałem. Powinna być trwała i odporna na zarysowania. Od jej kształtu i wykonania zależy wygoda   i skuteczność prasowania. Stopa mocno zwężona z przodu pozwoli na dokładniejsze wyprasowanie trudno dostępnych miejsc przy mankietach rękawów czy między guzikami. Z kolei ułożenie wzdłuż boków stopy otworów przepuszczających parę wodną, pozwoli na lepsze rozłożenie jej strumienia na prasowanej tkaninie - mówi Paulina Szczepaniak z firmy First, wyłącznego dystrybutora marki First Austria w Polsce.
Bazę stopy zawsze stanowi aluminiowa płyta, która ma za zadanie przewodzić ciepło. Rozgrzane aluminium przywiera do tkanin i nie jest odporne na zarysowania, w związku z czym w większości żelazek dodatkowo na płytę nakłada się powłokę wykonaną z innego materiału: teflonu, stali nierdzewnej oraz ceramiki. Najczęściej spotykane żelazka wykończone są ceramiką, odporną na zarysowania, które w wyniku nagromadzenia mogą utrudniać utrzymanie powierzchni stopy w czystości.

Moc decyduje o szybkości nagrzewania się żelazka parowego. Im większa, tym szybciej stopa osiągnie odpowiednią temperaturę do prasowania. Najbardziej optymalna moc dla  urządzeń tego typu wynosi 2200 W do 2400 W. Dzięki temu szybciej reagują na zmiany zmniejszenia temperatury oraz skuteczniej wytwarzają parę wodną.
Zakres wytwarzania pary w żelazkach parowych kształtuje się w przedziale od 20 do 50 gramów na minutę. Wyższa zdolność wytwarzania pary umożliwi bardziej wydajne prasowanie. Na przykład: do rozprostowania rzeczy bawełnianych wystarczy wytworzenie pary na poziomie 35 g/minutę. W tej sytuacji nie da się jednak uniknąć prasowania z dwóch stron. Żelazko, które produkuje parę na poziomie 50 g/minutę, pozwoli na skutecznie wygładzenie obu warstw tkaniny.

Dodatkowe funkcje
Po sprawdzeniu podstawowych parametrów, przed zakupem żelazka warto zwrócić uwagę na dodatkowe funkcje, które ułatwia korzystanie z tego typu urządzenia. Do najczęściej spotykanych należą: dodatkowe uderzenie pary, umożliwiające szybkie, miejscowe zwilżenie tkaniny; blokada kapania, zapobiegająca wyciekaniu wody z żelazka; spryskiwacz wody, pozwalający na miejscowe spryskanie wodą tkaniny w szczególnie zagniecionym miejscu, czy funkcja samooczyszczania, dzięki której w łatwy i szybki sposób można udrożnić kanaliki parowe gromadzące osad z wody.

Odpowiedni wybór
Na koniec warto sprawdzić, czy dane żelazko parowe posiada rozwiązania zwiększające komfort użytkowania. Powinno posiadać antypoślizgową rączkę, która zabezpiecza przed wyślizgnięciem się urządzenia z dłoni i zapewni swobodę prowadzenia po prasowanej tkaninie. Szeroki otwór wlewowy, który zagwarantuje wygodne wlanie wody do żelazka oraz wystarczającą długość przewodu sieciowego, co w przypadku wyboru żelazka przewodowego, nie ograniczy ruchów podczas prasowania.

Dzięki temu dobrze dobrane żelazko z pewnością odmieni spojrzenie na nielubianą z reguły czynność prasowania. Poświęcenie chwili czasu i odrobiny uwagi na wybór urządzenia jest zatem dobrą inwestycją.

 

Gotowanie na parze sposobem na zachowanie figury

altJak schudnąć, nie przechodząc na drastyczną dietę i bez codziennych wizyt w siłowni, na które zwyczajnie najczęściej nie ma czasu? Odpowiedź wydaje się prosta: trzeba zdrowo się odżywiać. Należy przy tym dobrać odpowiednią metodę przygotowania zdrowych posiłków. Jedną z nich jest gotowanie na parze.

Wiedza na temat zdrowego odżywiania utrwala się w świadomości osób dbających o linię. Dobór właściwych produktów czy znajomość możliwości ich łączenia nie stanowi już problemu. Podobnie jest w przypadku metod przygotowywania zdrowych potraw. W ostatnim czasie dużą popularność zyskuje gotowanie na parze. Ta, jedna z najstarszych form obróbki termicznej, wraca do łask nie tylko ze względów zdrowotnych. Pomaga także w utrzymaniu odpowiedniej figury. Często nawet nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele cennych składników odżywczych wylewamy do zlewu przy odcedzaniu warzyw. Na talerzu pozostają wtedy tylko same kalorie. Gotowanie na parze pozwala ograniczyć straty witamin i mikroelementów oraz eliminuje użycie tłuszczu, wody, a nawet konieczność doglądania potrawy.

Przyrządzanie potraw na parze przy użyciu konwencjonalnych garnków może okazać się  skomplikowane, stąd warto wspomóc się sprytnym urządzeniem, jakim jest parowar FA 5100 marki First Austria. Z jego pomocą można przygotować prawie każdy rodzaj mięsa, ryby, warzywa i owoce, a nawet sosy. Znajdziemy w nim dodatkowo m.in. specjalne miseczki do przygotowywania ryżu oraz separator z rączkami do gotowania jaj. W ten sposób otrzymuje się jedzenie lekkie, pożywne i do tego bogate w witaminy i mikroelementy, zapewniające organizmowi właściwe funkcjonowanie, a w tym – także spalanie tłuszczów i zdrowy spadek wagi.

Do umiarkowanej aktywności fizycznej warto dodać zmianę nawyków żywieniowych. Gotowanie posiłków na parze pozwoli cieszyć się lekkostrawnymi potrawami, bogatymi w składniki odżywcze. W związku z tym, osoby, które chcą zadbać o figurę i  zachować szczupłą sylwetkę przez długie lata, powinny zainwestować w zmianę sposobu przyrządzania posiłków z tradycyjnego na parowy.

Cena: 120 zł

Parowar FA-5100 zawiera:
- trzy przezroczyste miski ( 3,1L / 3,5L / 4,5 L )
- przezroczysta pokrywa
- 90-min. mechaniczny czasomierz z dzwonkiem
- lampka wskaźnika
- funkcja szybkiego gotowania na parze
- narzędzie do ponownego napełniania wodą
- przezroczysty wskaźnik poziomu wody
- połączona miska do gotowania ryżu
- osobny separator z rączkami do gotowania jaj
- 230V,50 HZ, 700 W
- kolory: niebieski, czarny

 

Czas na przysmaki z grilla!

altSoczyste steki, pikantne skrzydełka, pyszne szaszłyki czy karkówki przyprawione liśćmi laurowymi, goździkami, papryką i czosnkiem - to tylko niektóre potrawy, którymi możemy się rozkoszować w trakcie grillowej uczty. Wystarczy jedynie dobrać urządzenie, dające odpowiednie możliwości przyrządzania przysmaków z rusztu.

Klasycznie czy nowocześnie?

Pieczenie nad ogniskiem od lat zastępujemy wykorzystaniem powszechnie dostępnych grilli, na których przyrządzać można praktycznie wszystko: ryby, wędliny i mięsa, warzywa czy owoce. Wybór odpowiedniego sprzętu ułatwia grillowanie i pozwala rozkoszować się aromatycznymi potrawami. Najlepiej skorzystać z przenośnych urządzeń tego typu - na rynku dostępne są węglowe, gazowe i elektryczne grille. Pierwsze z wymienionych stanowią idealne rozwiązanie dla tradycjonalistów i miłośników klasycznego grillowania, jednakże związanego z przyrządzaniem mniej wyrafinowanych dań. Grille gazowe są przeznaczone dla osób, które chcą szybko i sprawnie rozpocząć i zarazem zakończyć grillowanie. Ze względu na swoje możliwości, charakteryzują się wysoką ceną, więc polecane są osobom wymagającym, grillującym regularnie. Grille elektryczne zapewniają szybkie, czyste                i bardzo łatwe grillowanie - bez dymu i ognia. Można z nich korzystać zarówno w domu, jak i w ogrodzie.

Grill elektryczny FA 5330 na każdą pogodę

W sezonie wiosenno-letnim okazji do przygotowania grillowej uczty na świeżym powietrzu nie brakuje. Zdarza się jednak, że pogoda nie dopisuje. Grill elektryczny marki first Austria stanowi odpowiednie rozwiązanie dla osób, które chcą się uniezależnić od kapryśnej pogody. Urządzenie posiada dwie dwustronne płyty grzejne o płaskiej i grillowej powierzchni, pokryte dodatkowo powłoką zapobiegającą przywieraniu. Takie rozwiązanie pozwala na wielofunkcyjne zastosowanie: do podgrzewania, grillowania i smażenia. Rowkowana powierzchnia umożliwia np. opiekanie mięs czy tostów, a gładka smażenie np. jaj. Grill elektryczny FA 5100 daje w ten sposób możliwość eksperymentowania z niektórymi przepisami. Dzięki temu grillowanie nie będzie się kojarzyć tylko i wyłącznie z „wrzuceniem czegoś na ruszt”. Pozwoli rozkoszować się pysznymi specjałami, kuszącymi zapachem, któremu  trudno się oprzeć.

Grill FA 5330

- płyty powleczone materiałem powłoką zapobiegającą przywieraniu,
- dwustronne płyty: o strukturze grilla oraz płaskie,
- niezależna płynna regulacja temperatury każdej płyty,
- duża powierzchnia grillowania,
- wielofunkcyjne zastosowanie: podgrzewanie, grillowanie, smażenie,
- 2 termostaty wyposażone w lampki kontrolne,
- uchwyt z izolacją cieplną,
- możliwość przechowywania w pozycji pionowej w celu zaoszczędzenia miejsca,
- powierzchnia grzejna: ok. 1600 cm2, (wymiary płyt grzewczych: 23 x 32 cm)
- moc: 2000W.
- zasilanie 230V

 

Na (mikro)fali - kuchenki wolnostojące

alt alt alt

Mikrofalówki wolno stojące to urządzenia coraz częściej pojawiające się w naszych domach. Cieszą się popularnością głównie wśród osób mających już umeblowaną kuchnię. Zanim jednak mikrofalówka stanie się nieodłącznym elementem wyposażenia kuchni, powinniśmy wiedzieć, które spośród dostępnych na rynku produktów tego typu będą najlepiej odpowiadały naszym potrzebom.

Liczy się wygoda

Przeprowadzone w ostatnich latach badania na temat szkodliwego wpływu mikrofal na zdrowie człowieka nie potwierdziły negatywnych przypuszczeń. Dzięki temu te praktyczne urządzenia z roku na rok zyskują na popularności. Gwarancja szybkiego i łatwego przygotowania potraw staje się szczególnie atrakcyjna w przypadku braku czasu na gotowanie. Trzeba wybrać tylko odpowiedni do naszych potrzeb model. Wolnostojące mikrofalówki można ustawić na blacie, szafce lub w innym optymalnym miejscu - wbrew pozorom, nie zajmują wiele miejsca. Zanim jednak udamy się do sklepu, dla pewności, można orientacyjnie dokonać pomiaru miejsca, w którym chcemy postawić kuchenkę mikrofalową, aby później uniknąć przykrej niespodzianki. Jeżeli nie ma zbyt dużo miejsca  na blatach, warto zastanowić się nad wyborem modelu, który można swobodnie zawiesić pod szafką kuchenną.


Znajomość parametrów pomaga w wyborze

Przed zakupem mikrofalówki warto zastanowić się nad jej przeznaczeniem. Jeżeli zależy nam tylko na podgrzewaniu lub rozmrażaniu potraw, kuchenka z podstawowymi funkcjami będzie odpowiednim rozwiązaniem - także ze względu na mniejszy koszt. Chcąc kupić model posiadający więcej zaawansowanych funkcji, musimy liczyć się z nieco większym wydatkiem. Niezależnie od modelu mikrofalówki, w każdym urządzeniu tego typu można podgrzać i rozmrozić produkty spożywcze i gotowe dania. Przy wyborze konkretnego modelu należy szczególną uwagę na pojemność, moc, budowę i sposób sterowania. Jeżeli chcemy używać mikrofalówki do gotowania, pieczenia czy grillowania, odpowiednim rozwiązaniem będzie model o pojemności i mocy przekraczającej 30 L i 1000 W, dzięki czemu urządzenie może zastąpić piekarnik. Do mniej wygórowanych potrzeb najbardziej uniwersalną będzie kuchenka mikrofalowa o pojemności około 20 litrów i mocy 800 W.

Większość dostępnych na rynku modeli ma podobny kształt. Różnią się głównie designem. Według Pauliny Szczepaniak z firmy First - wyłącznego dystrybutora produktów AGD marki First Austria - wygląd kuchenki mikrofalowej powinien współgrać z ogólnym wystrojem kuchni, ale przy jej wyborze należy także zwrócić uwagę na materiał, z którego wykonana jest obudowa i wnętrze oraz rodzaj sterowania. Większość mikrofalówek na zewnątrz i wewnątrz jest obudowana odporną na zarysowania i trwałą stalą nierdzewną, dzięki czemu zdecydowanie łatwiej się je czyści i konserwuje. W przypadku sterowania, kuchenki mikrofalowe wyposażone w mechaniczny sposób regulacji są pozbawione wielu kombinacji ustawień. Z kolei sterowanie elektronicznie pozwala między innymi na precyzyjne ustawienie odpowiedniego programu pracy w zależności od rodzaju przygotowywanej potrawy. Pierwszy typ stanowi tańsze rozwiązanie. Sprowadza się do podstawowych zastosowań podgrzewania i rozmrażania, ustawianych za pomocą dwóch pokręteł, z których jedno służy do regulacji zakresu mocy, a drugie do ustawiania czasu pracy mikrofalówki. Drugi typ jest charakterystyczny dla droższych i bardziej nowoczesnych modeli. Pozwala uniknąć regulowania kuchenki „na oko”. Pozostałe parametry, takie jak grill, gotowanie na parze, opiekanie, termoobieg i tym podobne,  stanowią dodatkowe elementy i powinny być dobierane w zależności od potrzeb.

Zabezpieczenia przed najmłodszymi domownikami

Obecne na rynku kuchenki posiadają szereg dodatkowych, funkcjonalnych zabezpieczeń przed małymi dziećmi. Poza automatycznym wyłączaniem po otworzeniu drzwiczek w trakcie pracy, niektóre modele posiadają funkcję ich blokady, która chroni najmłodszych domowników przed niepotrzebnymi urazami. Na rynku dostępne są  również mikrofalówki blokujące przyciski funkcyjne za pomocą specjalnej kombinacji klawiszy, co minimalizuje ryzyko włączenia mikrofalówki przez dziecko.

Szybko, smacznie i bezpiecznie

Kuchenki mikrofalowe znacznie skracają czas przyrządzania posiłków i jednocześnie nie  wpływają na ich smak. Nie dziwi więc fakt, że te sprytne urządzenia, wykorzystujące działanie bezpiecznych dla zdrowia mikrofal, stają się doskonałym uzupełnieniem dobrze wyposażonych kuchni domowych. 

Gotowanie z jajami

altWielkanoc to czas odpoczynku, spotkań z najbliższymi i... gotowania. Wśród przeróżnych dań na stole zawsze królują jajka, podane pod różnymi postaciami. Ich przygotowanie to z pozoru nic trudnego. Jak się okazuje, ten proces można jednak jeszcze bardziej uprościć i przyspieszyć przy pomocy jajowara.

Usprawnienie pracy w kuchni jest zawsze mile widziane. W trakcie gorączkowych przygotowań każda dodatkowa chwila może być na wagę złota. Nawet jeżeli wcześniej opracujemy plan pracy, nie unikniemy komplikacji wynikających z konieczności wykonywania różnych czynności jednocześnie. Z większością prac trzeba dosłownie obchodzić się jak z jajkiem, więc nie możemy sobie pozwolić na chwilę nieuwagi.

Jajka, niezależnie od tego w jakiej postaci będą podawane, należy wcześniej ugotować. Kiedy jednak wykonujemy kilka rzeczy na raz, ich przygotowanie nie wygląda już tak banalnie. Moment nieuwagi i nagle skorupka pęka lub jajka na miękko stają się jajkami na twardo. Zamiast odhaczenia na liście kolejnego wykonanego zadania musimy zaczynać od początku. W takiej chwili warto zastanowić się nad dodatkowym wsparciem.

Elektryczny jajowar First Austria gotuje jajka na parze. Posiada możliwość przygotowania aż siedmiu jajek. Nie dość, że urządzenie automatycznie wyłącza się po zakończeniu pracy, to informuje o tym sygnałem dźwiękowym. Dzięki termoizolującej powłoce unikniemy poparzenia, co w przypadku zaangażowania do kuchennych prac młodszych domowników, stanowi dodatkowy atut.

Wielkanocy nie można sobie wyobrazić bez jajek. Gotowane na twardo, miękko, podawane w połówkach czy dodawane do sałatek, stanowią podstawowy składnik niemalże każdej potrawy. Perfekcyjnie przygotowane od razu lepiej smakują.

Cena: 55 zł

/źródło - Publicon PR /

 

Poprawiony: czwartek, 09 stycznia 2014 18:44