Świąteczne inspiracje Sokołowa - przepisy |
Wpisany przez S.Z. |
poniedziałek, 17 grudnia 2018 08:44 |
Świąteczne inspiracje Sokołowa - Spotkania przy stole pełne dobrego smakuŚwięta Bożego Narodzenia to prawdziwie magiczny czas – pełen wyjątkowych smaków i aromatów, uroczystych spotkań w ciepłej, rodzinnej atmosferze. Jak co roku, Sokołów inspiruje do przygotowania potraw, które staną się ozdobą świątecznego stołu i zachwycą gości.
Świąteczne propozycje kulinarne przedstawia szef kuchni Sokołów – Dominik Moskalenko. Ich założenie jest proste: znakomity smak, efektowna prezentacja – jak również łatwość wykonania. W końcu święta to przede wszystkim czas, który chcemy poświęcić najbliższym Polędwiczka z sosem tuńczykowo-kaparowym Składniki: Polędwiczkę wieprzową oczyścić z błon. Dodać sól i pierz. Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 90°C i piec przez 20 minut. Sos tuńczykowo-kaparowy: Schab nadziewany owocami z kuskusem Składniki: 50 g suszonych śliwek Suszone owoce wymieszać, zalać brandy, zagotować. Poczekać, aż wchłoną płyn. Schab oczyścić z błonek, naciąć nożem i wypełnić owocowym farszem. Całość owinąć boczkiem i zawinąć w folię. Piec przez 75 minut w 90°C. Kuskus ugotować, dodać pokrojoną morelę, zielonego ogórka, papryczkę chili. Wymieszać. /źródło - / |