Aromatyczne placuszki z cukinii i komosy ryżowej z hummusem |
Wpisany przez S.Z. |
piątek, 03 sierpnia 2018 12:13 |
Zdrowy smak natury: Aromatyczne placuszki z cukinii i komosy ryżowej z hummusemKomosa ryżowa nie bez powodu zyskuje na popularności, zawiera duże ilości błonnika i białka, ma niski indeks glikemiczny i jest lekkostrawna! Warto więc wprowadzić ją do swojego menu i korzystać z jej właściwości do woli.
Poniżej przepis na pyszne placki z cukinii i komosy ryżowej z dodatkiem hummusu. Placuszki są bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie sprawdzą się jako danie obiadowe, lunch lub pyszna przekąska na gorąco i na zimno. Śmiało można zabrać je ze sobą do pracy lub na piknik w plenerze. Idealnie komponują się z ulubionym sosem np. jogurtowym, ziołowym czy sosem z tahini. Smakują dorosłym i dzieciom, a ze względu na swój skład śmiało mogą wzbogacić menu wegetarian. Do przygotowania dania wykorzystaj Hummus klasyczny Well Well. Składniki dla 2 osób: Na sos jogurtowo-hummusowy: Przygotowanie: Wskazówka: Placuszki serwujemy z ulubionym sosem np. jogurtowym, czosnkowym lub tahini Gotowe! Wszystkiego Smacznego! /źródlo - / |
Poprawiony: piątek, 03 sierpnia 2018 12:36 |