Paluszki z kurczaka z domowym keczupem - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
czwartek, 12 lipca 2018 15:50 |
Podczas mundialowego finału postaw na... paluszki z kurczaka z domowym keczupem! - przepisPółfinał i finał piłkarskich Mistrzostw Świata to czas, kiedy emocje sięgają zenitu. Skorzystaj z pomocy dietetyków FC Barcelona i w myśl zasady #jedzjakmistrz przygotuj paluszki z kurczaka z domowym keczupem, które uzupełnią straty energetyczne u najwytrwalszych kibiców. To ulubione danie Ivana Rakiticia - chorwackiego pomocnika, który na co dzień gra w hiszpańskim klubie FC Barcelona dostarczy Twoim najbliższym witamin i mikroelementów oraz będzie idealnym zamiennikiem dla niezdrowych przekąsek, które możecie jeść podczas emocjonującego meczu.
Do przygotowania paluszków z kurczaka i domowego keczupu potrzebujesz: Składniki: Pokrój kurczaka w grubsze paski, a następnie zamarynuj przez kilka godzin w sosie sojowym i cynamonie. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Kawałki kurczaka zanurz w jajku i obtocz w panierce, a następnie ułóż na wcześniej przygotowanej blasze i piecz aż do uzyskania złotego koloru. Aby przygotować keczup, wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na godzinę, aż do całkowitego połączenia się smaków. Smacznego! Przepis pochodzi z akcji Beko #jedzjakmistrz. /źródło - / |