Nowe araomatyczne napary Dilmah
Wpisany przez S.Z.   
piątek, 06 lipca 2018 20:10

Nowe aromatyczne napary od Dilmah

Marka Dilmah wprowadza na rynek nową linię naparów. Infusions to kompozycje ziół i przypraw powstałych wyłącznie z naturalnych składników, głównie pochodzenia cejlońskiego. Napary świetnie sprawdzą się w wersji na gorąco, natomiast po schłodzeniu zapewnią intensywne orzeźwienie idealne na letnie, upalne dni. Szeroka gama aromatów sprawi, że każdy znajdzie wśród nich swój ulubiony smak.

 

Zielony rooibos z kokosem i mango; czerwony rooibos z czekoladą, kurkumą, imbirem i migdałem czy napar z bergamotką, pomarańczą, miętą pieprzową i cytryną - to tylko wybrane propozycje - niezwykle aromatyczne, lekkie, a jednocześnie wyraziste w smaku. W ich składzie nie znajdziemy kofeiny.

Opakowanie naparów Dilmah Infusions skierowane do klientów indywidualnych zawiera 20 dwugramowych torebek z zawieszką. W linii znajduje się 8 kompozycji ziół i przypraw, wśród których znajdziemy:

• Green Rooibos, Ginger & Peppermint (zielony rooibos z imbirem i miętą pieprzową)
• Green Rooibos, Lemongrass & Spearmint (zielony rooibos z trawą cytrynową i miętą)
• Green Rooibos, Cardamom, Ginger & Orange (zielony rooibos z kardamonem, imbirem i pomarańczą)
• Green Rooibos, Coconut & Mango (zielony rooibos z kokosem i mango)
• Rooibos, Chocolate, Turmeric, Ginger & Almond (czerwony rooibos z czekoladą, kurkumą, imbirem i migdałem)
• Rooibos, Cinnamon, Turmeric, Ginger & Nutmeg (czerwony rooibos z cynamonem, kurkumą, imbirem i gałką muszkatołową)
• Tangerine Rose & Grapefruit (hibiskus, mandarynka, róża i grejpfrut)
• Bergamot, Orange, Peppermint & Lemon (Mięta pieprzowa, bergamotka, pomarańcza i cytryna)

MINT RUNNER - napój na bazie bergamotki, pomarańczy, mięty pieprzowej oraz cytryny

Składniki:
• 80 ml naparu Bergamot, Orange, Peppermint & Lemon Infusion (parzyć przez 5 minut, po tym czasie schłodzić)
• 25 ml soku jabłkowego
• 25 ml soku brzoskwiniowego
• 10 ml miodu
• Sok wyciśnięty z 1 cytryny
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieścić w szklance i intensywnie wymieszać. Dodać kostki lodu. Do dekoracji użyć świeżej mięty oraz plaster pomarańczy.

/źródło - /

Poprawiony: poniedziałek, 09 lipca 2018 17:07