Aromatyczne i z włoską nutą... Cannelloni - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
niedziela, 01 lipca 2018 11:32

Aromatycznie i z włoską nutą...

Cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem - przepis

Uwielbiamy śródziemnomorska kuchnię! Siła ich niepowtarzalnego smaku tkwi w prostocie, pomysłowości i wyjątkowo aromatycznych składnikach, które przywodzą na myśl wakacje pełne słońca. Makaron cannelloni ze szpinakiem, czosnkiem i śmietankowym kremowym serem Hochland, to doskonała propozycja dania w południowym stylu.

Coraz częściej sięgamy po kulinarne inspiracje z całego świata, dzięki czemu nie grozi nam kulinarna nuda, a w kuchni wciąż odkrywamy nowe możliwości i połączenia smaków. Każdego dnia możemy inspirować się różnymi zakątkami globu, testując nowe receptury. Kuchnia śródziemnomorska, która wyróżnia się bogactwem aromatów, jest niesamowicie smaczna, naprawdę prosta, a przy tym – bardzo efektowna! Danie z kultowym włoskim makaronem cannelloni, czyli dużymi rurkami idealnymi do nadziewania, zachwyca aromatami czosnku, oliwy z oliwek, przypraw i szpinaku. Aksamitną gładkość nadzienia uzyskasz, dodając do niego ser kremowy Śmietankowy Hochland w trójkącikach. Delikatny, kremowy i aromatyczny... Przygotowany z najwyższej jakości, naturalnych składników - mleka, sera i aromatycznych dodatków. To połączenie smaków w tej potrawie to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Zapieczone ze śmietanką cannelloni ze szpinakowo-serowym nadzieniem, będzie znakomitą oryginalną propozycją letniego obiadu. Zaskakująca forma, efektowne, aromatyczne wnętrze i śródziemnomorski styl, to idealny kulinarny wybór w letnie dni!

Cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem Hochland

Składniki:
• ok. 12 rurek makaronu cannelloni
• 2 łyżki oliwy
• 250 g świeżego szpinaku
• 2 ząbki czosnku
• 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
• 1 opakowanie sera kremowego Śmietankowego Hochland w trójkącikach
• 200 ml śmietanki 18%
• sól i pieprz do smaku
• 1/2 opakowania sera kremowego w plastrach Śmietankowego Hochland

Przygotowanie:
Na oliwie podsmażyć chwilę posiekany czosnek, dodać szpinak, chwilę podgrzewać, doprawić solą, pieprzem i gałką, dodać rozdrobnione sery kremowe śmietankowe Hochland w krążku , dokładnie połączyć. Masą nadziewać rurki makaronu, układać w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietanką i przykryć naczynie folią aluminiową, piec ok. 30 minut (180°), następnie zdjąć folię, a na wierzchu poukładać plastry sera kremowego Śmietankowego Hochland, piec kolejne 15 minut, tym razem bez przykrycia.
Smacznego!

/źródło - /