Aromatyczne i z włoską nutą... Cannelloni - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
niedziela, 01 lipca 2018 11:32 |
Aromatycznie i z włoską nutą...Cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem - przepis
Uwielbiamy śródziemnomorska kuchnię! Siła ich niepowtarzalnego smaku tkwi w prostocie, pomysłowości i wyjątkowo aromatycznych składnikach, które przywodzą na myśl wakacje pełne słońca. Makaron cannelloni ze szpinakiem, czosnkiem i śmietankowym kremowym serem Hochland, to doskonała propozycja dania w południowym stylu. Coraz częściej sięgamy po kulinarne inspiracje z całego świata, dzięki czemu nie grozi nam kulinarna nuda, a w kuchni wciąż odkrywamy nowe możliwości i połączenia smaków. Każdego dnia możemy inspirować się różnymi zakątkami globu, testując nowe receptury. Kuchnia śródziemnomorska, która wyróżnia się bogactwem aromatów, jest niesamowicie smaczna, naprawdę prosta, a przy tym – bardzo efektowna! Danie z kultowym włoskim makaronem cannelloni, czyli dużymi rurkami idealnymi do nadziewania, zachwyca aromatami czosnku, oliwy z oliwek, przypraw i szpinaku. Aksamitną gładkość nadzienia uzyskasz, dodając do niego ser kremowy Śmietankowy Hochland w trójkącikach. Delikatny, kremowy i aromatyczny... Przygotowany z najwyższej jakości, naturalnych składników - mleka, sera i aromatycznych dodatków. To połączenie smaków w tej potrawie to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zapieczone ze śmietanką cannelloni ze szpinakowo-serowym nadzieniem, będzie znakomitą oryginalną propozycją letniego obiadu. Zaskakująca forma, efektowne, aromatyczne wnętrze i śródziemnomorski styl, to idealny kulinarny wybór w letnie dni! Cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem HochlandSkładniki: Przygotowanie: /źródło - / |