Sushitilla, czyli kombinacja tortilli i sushi |
Wpisany przez S.Z. |
niedziela, 20 maja 2018 09:12 |
Sushitilla, czyli kombinacja tortilli i sushiOstatnio bardzo modne stało się łączenie dwóch dań w jedno, które tworzą dzięki temu nowe, niecodzienne kombinacje smaków. Eksperci marki Sandra przygotowali trzy propozycje na... sushitillę, czyli sushi w tortilli, która nie wymaga użycia ryżu ani glonów. Jest to niezwykle smaczna propozycja, szczególnie dla osób, które uwielbiają sushi, jednak przygotowanie jego tradycyjnej wersji jest dla nich zbyt czasochłonne.
Sushitilla to szybka i łatwa w wykonaniu alternatywa dla tradycyjnego sushi. Nie musimy przygotowywać ryżu, który w tradycyjnej potrawie stanowi największe wyzwanie. Zdarza się też, że nie jesteśmy miłośnikami smaku glonów, w które zawinięte są całe rolki tego japońskiego przysmaku. Wystarczy więc przygotować sushi w... tortilli. Łososiowa sushitillaTradycyjne połączenie łososia i kremowego serka jest już nam dobrze znane, całość zawinięta jednak w tortillę o smaku curry będzie nie tylko treściwszym posiłkiem, ale również nada potrawie wyrazistego smaku. Sushitilla z tuńczykiemTuńczyk to jedna z najpopularniejszych ryb na świecie. Jest niskokaloryczny i zawiera wiele białka i składników odżywczych korzystnych dla naszego organizmu. Warto więc włączyć go do naszego menu. Sushitilla w formie hand rollJeśli nie lubimy jeść za pomocą pałeczek, to polecamy przygotowanie sushitilli w formie hand rolla. Dodatkowo jeśli nie przepadamy za tradycyjnym sushi, za to lubimy ryby, to polecamy innowacyjną wersję sushitilli. /źródło - / |
Poprawiony: niedziela, 20 maja 2018 12:47 |