Na Wielkanoc nie tylko żur... - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
środa, 28 marca 2018 18:29 |
NA WIELKANOC NIE TYLKO ŻUR...
Składniki: - kości wędzone ½ kg Wykonanie: Do garnka z wodą włożyć kości, obrane i pokrojone w cząstki warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Posolić i gotować, aż mięso przy kości będzie miękkie. Kości wyciągnąć. Do wywaru dodać chrzan i śmietanę połączoną z mąką. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Pod koniec gotowania zupy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i konfiturę żurawinową. Zupę podawać z jajkiem ugotowanym na twardo i z grzankami z bagietki do odpieku Dan Cake (bagietkę pokroić w kromki i podpiec na złoty kolor w piekarniku) Smacznego! Przepis poleca ekspert Dan Cake – Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy Więcej kulinarnych inspiracji na www.dancake.pl /źródło - / |
Poprawiony: środa, 28 marca 2018 18:41 |