Kolorowe tortille na pierwszy dzień wiosny |
Wpisany przez S.Z. |
piątek, 16 marca 2018 09:24 |
Kolorowe tortille na pierwszy dzień wiosnyWiosna to pora roku, na którą zawsze czekamy z upragnieniem. Uwielbiamy ją za to, że przynosi cieplejsze dni oraz pozwala na zmianę garderoby i diety na lżejsze. W tym czasie staramy się jeść zdrowiej, dlatego częściej niż zimą sięgamy po warzywa i owoce. Wiosną do swojego menu warto też wprowadzić nieco więcej koloru. Możemy to zrobić dzięki nowościom od marki Sandra. Tortille o smaku pomidorów, szpinaku czy curry? Wybierz swoje ulubione i skomponuj wiosenne menu.
Czerwony, zielony czy żółty? Jaki kolor najbardziej lubisz, a jaki ma królować na Twoim wiosennym talerzu? Teraz możesz mieć je wszystkie. Marka Sandra wprowadza na rynek nowe smaki tortilli – curry, szpinak oraz pomidor. Zobacz, jak nowe smaki mogą wyglądać na Twoim talerzu! Na czerwono: Meksykański talerz rozmaitościTortilla z dodatkiem pomidora, do tego ser, przyprawy i ostra salsa. Takie danie będzie idealną przekąską. Jeśli dodamy do niego także mięso lub jajko sadzone, sprawdzi się również jako lekki obiad.
Na żółto: Japońskie sushiJeśli mamy ochotę na sushi, ale nie mamy pod ręką wodorostów, to możemy z powodzeniem zastąpić je tortillą o smaku curry. Na zielono: Kanapka z tortillą zamiast pieczywaBiałe pieczywo możemy zamienić na tortillę. Taka kanapka sprawdzi się poza domem. Można ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. /źródło - / |