Bezglutenowe ciasto drożdżowe - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
niedziela, 11 lutego 2018 12:41 |
Bezglutenowe ciasto drożdżowe – pachnące wypieki w dowolnej formiePrzepis na ciasto drożdżowe bez glutenu można wykorzystać na wiele sposobów. Z wyrobionego ciasta śmiało można upiec duży placek, jak również podzielić ciasto na mniejsze części i zapiec z nich drożdżowe bułeczki. Ciasto jest pachnące, świetnie wyrasta a jego słodycz i drożdżowy aromat skusi z pewnością wszystkich amatorów słodyczy i wspaniałych wypieków. Dio ciasta można dodać owoce, rodzinki lub inne ulubione dodatki dobrane wg własnych upodobań.
Składniki Do podsypywania przy zagniataniu: Przygotowanie: Ostudzone ciasto polej lukrem lub oprósz cukrem pudrem. Gotowe! Smacznego! www.3pauly.de /źródło - / |
Poprawiony: niedziela, 11 lutego 2018 12:54 |