Ciasto marchewkowe - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
środa, 07 lutego 2018 09:49 |
Dzień Ciasta Marchewkowego – sprawdzony przepis na pyszny wypiekMarchew biała, fioletowa i pomarańczowa. Kiedyś niedocenione warzywo, a dziś niezastąpiona bomba witaminowa obecna w każdej kuchni. Od pokoleń wykorzystywana jako podstawowy składnik zup czy surówek, często również jako zdrowa przekąska pomiędzy głównymi posiłkami. Od początku XX wieku popularność zyskała także marchew w postaci słodkiego deseru. Ciastem marchewkowym zajadają się prawie wszyscy na świecie, dlatego 3 lutego warto znaleźć czas i przyrządzić własny, słodki i zdrowy wypiek. Świetnym dopełnieniem podwieczorku z tym przysmakiem będzie aromatyczna filiżanka herbaty Ahmad Tea London.
Ciasto marchewkowe znane było już w... średniowieczu. Jednak dopiero w XX wieku pokochał je cały świat, zwłaszcza mieszkańcy Anglii i USA. Od pewnego czasu jest niezwykle popularne także w Polsce. Jeżeli nie mieliście jeszcze okazji spróbować tego przysmaku, to Dzień Ciasta Marchewkowego przypadający 3 lutego jest doskonałą okazją, aby to nadrobić. Ciasto marchewkowe:Składniki Więcej informacji znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl /źródło - / |
Poprawiony: środa, 07 lutego 2018 09:59 |