Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusem - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
wtorek, 09 stycznia 2018 13:24 |
Zdrowy smak natury: Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusemPyszne danie na gorąco lub pomysłowa przekąska na zimno idealna na karnawał!
Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusem to świetne urozmaicenie codziennego menu w ciekawe i oryginalne danie. Naleśniki można zwijać i serwować na wiele sposobów. Doskonale sprawdzą się podawane na gorąco w roli dania obiadowego lub lunchu. Świetnie smakują również jako przekąska - pokrojone w dwucentymetrowe paski przypominające małe roladki na jeden kęs, lub przekrojone na 3 lub 4 części i serwowane w półmisku w formie przystawki. Naleśniki w formie przekąski można podawać na ciepło i zimno, to świetny pomysł na karnawałowe danie, idealne zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni oraz wegetarian. SKŁADNIKI Na farsz: PRZYGOTOWANIE: CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 min LICZBA PORCJI: 4 porcje WSKAZÓWKA: Przed zawinięciem naleśników warto chwilę odczekać – po ułożeniu jeden na drugim stają się bardziej elastyczne. Gotowe! Wszystkiego Smacznego! /źródło - / |