Wpisany przez S.Z.
|
wtorek, 26 grudnia 2017 11:34 |
Idealny przepis na fasolowe brownie z malinami i z... dodatkiem herbaty!
Sezon na maliny trwa! Ich walory smakowe są niepowtarzalne, a mnogość zastosowań w kuchni pozwala na niemal nieograniczoną kreatywność w tym zakresie. Pyszny malinowy sok? Słodki dżem? Energetyczny koktajl czy orzeźwiający sorbet? Możliwości jest mnóstwo, ale eksperci Ahmad Tea London tym razem postanowili przedstawić przepis na wegetariańskie i bezglutenowe, fasolowe brownie z malinami i z polewą z dodatkiem herbaty.
Brownie z malinami z polewą z dodatkiem herbaty
Składniki: Ciasto: * puszka czerwonej fasoli * 2 jajka * 2 łyżki ksylitolu * 4 łyżki gorzkiego kakao * ½ łyżeczki sody oczyszczonej * 1 łyżka oleju kokosowego Dekoracja: * 1 tabliczka gorzkiej czekolady * 150 gram świeżych malin * 3 łyżki liściastej Ahmad Tea London Pure Green Sos malinowy: * 150 g świeżych malin * 1 łyżeczka cytryny * 1 łyżka cukru pudru Sposób przygotowania: 1. Dobrze opłucz i odsącz fasolę 2. Wszystkie składniki wrzuć do miski 3. Zblenduj je na gładką masę (czynność powinna zająć ok. 5 minut... by nikt nie domyślił się później, że je ciasto z fasoli ) 4. Przelej masę do formy 5. Ciasto piecz w 180 stopniach przez 45 minut 6. Odstaw do przestygnięcia Dekoracja: 1. Zblenduj liście zielonej herbaty 2. Roztop tabliczkę gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej 3. Do płynnej formy dodaj rozdrobnione liście herbaty 4. Polewę rozprowadź po wierzchu ciasta i udekoruj je świeżymi malinami – jedna przy drugiej Sos malinowy: 1. Do miski wsyp cukier puder, dodaj sok z cytryny oraz maliny 2. Zblenduj wszystko na gładką masę Smacznego!
Więcej informacji znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl
/źródło - / |
Poprawiony: wtorek, 26 grudnia 2017 11:42 |