Fasolowe brownie z malinami - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
wtorek, 26 grudnia 2017 11:34

Idealny przepis na fasolowe brownie z malinami i z... dodatkiem herbaty!

Sezon na maliny trwa! Ich walory smakowe są niepowtarzalne, a mnogość zastosowań w kuchni pozwala na niemal nieograniczoną kreatywność w tym zakresie. Pyszny malinowy sok? Słodki dżem? Energetyczny koktajl czy orzeźwiający sorbet? Możliwości jest mnóstwo, ale eksperci Ahmad Tea London tym razem postanowili przedstawić przepis na wegetariańskie i bezglutenowe, fasolowe brownie z malinami i z polewą z dodatkiem herbaty.

 

Brownie z malinami z polewą z dodatkiem herbaty

Składniki:
Ciasto:
* puszka czerwonej fasoli
* 2 jajka
* 2 łyżki ksylitolu
* 4 łyżki gorzkiego kakao
* ½ łyżeczki sody oczyszczonej
* 1 łyżka oleju kokosowego
Dekoracja:
* 1 tabliczka gorzkiej czekolady
* 150 gram świeżych malin
* 3 łyżki liściastej Ahmad Tea London Pure Green
Sos malinowy:
* 150 g świeżych malin
* 1 łyżeczka cytryny
* 1 łyżka cukru pudru
Sposób przygotowania:
1. Dobrze opłucz i odsącz fasolę
2. Wszystkie składniki wrzuć do miski
3. Zblenduj je na gładką masę (czynność powinna zająć ok. 5 minut... by nikt nie domyślił się później, że je ciasto z fasoli )
4. Przelej masę do formy
5. Ciasto piecz w 180 stopniach przez 45 minut
6. Odstaw do przestygnięcia
Dekoracja:
1. Zblenduj liście zielonej herbaty
2. Roztop tabliczkę gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej
3. Do płynnej formy dodaj rozdrobnione liście herbaty
4. Polewę rozprowadź po wierzchu ciasta i udekoruj je świeżymi malinami – jedna przy drugiej
Sos malinowy:
1. Do miski wsyp cukier puder, dodaj sok z cytryny oraz maliny
2. Zblenduj wszystko na gładką masę
Smacznego!

Więcej informacji znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl

/źródło - /

Poprawiony: wtorek, 26 grudnia 2017 11:42