Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
wtorek, 13 czerwca 2017 13:28

Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym

Ostatnim rzutem na taśmę, bo sezon na na to warzywo ma się ku końcowi, przepis na szparagi

Składniki:

- Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) 300g
- mleko 250ml
- świeży tymianek ½ pęczka
- pieprz czarny do smaku
- masło 1 łyżka
- szparagi świeże, zielone 1 pęczek

Wykonanie:
Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło i wymieszać.
Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym.

Smacznego!

/źródło - /