Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
wtorek, 13 czerwca 2017 13:10

Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

Latem, kiedy pogoda za oknem zachęca do większej aktywności, chętniej spotykamy się z przyjaciółmi. Nie chcąc spędzać czasu w zamkniętych pomieszczeniach, wybieramy restauracyjne ogródki, parki, plaże lub przygotowujemy spotkania w formie garden party. To przyjęcia, na których królują lekkie przekąski, podawane w taki sposób, aby można je było zjeść na stojąco. Kilka przepisów na tego rodzaju dania, przygotowali eksperci marki Kühne.


 

W przygotowaniu prawdziwego garden party najważniejsze jest jedzenie, które ma być lekkie i niewymagające wielu przygotowań. Wykorzystując poniższe przepisy w kilka minut wykonamy smaczne przekąski, które nie będą wymagały korzystania przez gości z talerzy, co pozwoli zaoszczędzić czas podczas sprzątania po przyjęciu.

Tartinki

Idealne mini kanapeczki, które wystarczy chwycić w rękę i zjeść na raz. Można położyć na nich swoje ulubione składniki, decydując się wcześniej na przygotowanie ich w wersji wytrawnej lub słodkiej. Poniżej przepis na tartinki w wariancie słono - pikantnym.
Składniki:
• 1 bagietka
• 1 opakowanie kremowego serka
• Anchois
• Szynka długodojrzewająca
• Papryka peppereoni marki Kühne
• Kiełki buraka lub rzodkiewki
Przygotowanie:
Bagietkę kroimy na kromki. Każdą kromkę smarujemy kremowym serkiem. Następnie na tartinki kładziemy 1 rybkę, plasterek szynki i paprykę pepperoni. Wszystkie kanapeczki posypujemy kiełkami.

Warzywne słupki

Idealna, lekka przekąska na upały. Będzie także odpowiednia dla osób dbających o linię.
Składniki:
• Marchew
• Papryka
• Ogórek
• Dressing Enjoy Kremowa cebulka marki Kühne
Przygotowanie:
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Podajemy w towarzystwie dressingu.

Faszerowane papryki

Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.
Składniki:
• Papryka chilli bez oleju marki Kühne
• 200 g drobiowego mięsa mielonego
• Gałązka natki pietruszki
• Czerwona cebula
• Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso mieszamy z posiekaną natką i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni. Gotową mieszanką napełniamy papryczki.
Smacznego!
Nowości z portfolio marki Kühne dostępne są w sklepie internetowym www.sklep.smacznego.pl
Więcej informacji na temat marki Kühne, znaleźć można na stronie www.kuhne.pl

/źródło - /

Poprawiony: wtorek, 13 czerwca 2017 13:26