Wpisany przez S.Z.
|
czwartek, 25 maja 2017 09:07 |
Muffinowe cukinie nadziewane... - przepis
Muffinowe cukinie nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i kiełbasą Polską z Kociewskiej Spiżarni
Składniki: - Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) 200g - Kiełbasa (np. Polska z Kociewskiej Spiżarni firmy Gzella) 100g - cukinie młode okrągłe 2szt. - rozmaryn świeży 1 gałązka
Dip z pomidorów suszonych: - pomidory suszone z oleju (razem z olejem) 200g - bazylia świeża 3 gałązki - papryka słodka 1 łyżeczka - papryka ostra 1 łyżeczka - woda 100ml - cukier brązowy 1 płaska łyżeczka Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i gotowe.
Wykonanie: Cukinie przekroić na pół i wydrążyć z gniazda nasienne. Z kiszki ziemniaczanej ściągnąć osłonkę, dodać pokrojony rozmaryn i wymieszać. Napełnić połówki cukinii farszem z kiszki. Kiełbasę pokroić w jednocentymetrowe plasterki i pionowo umieścić je w farszu. Tak przygotowane upiec w piekarniku w temperaturze 180 st.C przez około 45 minut. Podawać z dipem z suszonych pomidorów.
Smacznego!
/źródło - / |