Kapary na wieczór dla pary Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
poniedziałek, 13 lutego 2017 12:00

Kapary na wieczór dla pary


Walentynkowy wieczór spędzony w przytulnym zaciszu własnego domu to świetna okazja, aby wykazać się pomysłowością i zaskoczyć drugą połówkę swoim nie zawsze odkrytym kulinarnym talentem. Kolacja przy świecach przygotowana samodzielnie z pewnością trafi wprost przez żołądek do serca ukochanej osoby - oczywiście pod warunkiem, że uda nam się przygotować coś naprawdę wyjątkowego.
Na  szczęście w walentynkowej misji z pomocą przychodzą Kapary w zalewie octowej OLE! Ten wykwintny dodatek kulinarny doda każdej potrawie nuty luksusu, a każdej wspólnej kolacji odrobiny pikanterii - nie wszyscy wiedzą bowiem, że kapary do doskonałe afrodyzjaki. Romantyczna kolacja to doskonała okazja, aby się o tym przekonać! Ich charakterystyczny smak odmienia smak tradycyjnych sałatek, przemieniając je w dania szefa kuchni. Wytrawne i lekko pikantne Kapary w zalewie octowej OLE! świetnie podkreślą też smak mięsa lub ryby. Doskonale smakują w towarzystwie czerwonego wina, a jeszcze lepiej w obecności kogoś wyjątkowego... Warto zatem uruchomić kulinarną wyobraźnię i zdać się na danie z Kaparami OLE! w roli głównej.


Wyśmienitym, a zarazem łatwym w przygotowaniu pomysłem będzie łosoś zapiekany w folii z masłem, Kaparami OLE! i zielonym pieprzem. Oczyszczone flety z łososia wystarczy owinąć folią aluminiową wraz z dodatkami i przyprawami według własnego uznania oraz piec w piekarniku wcześniej rozgrzanym do temperatury 200oC przez około 25 minut. Przed podaniem można go także skropić sokiem z cytryny. Aromatyczne Kapary OLE! wspaniale dopełnią smaku wspólnej kolacji i pomogą stworzyć wyjątkową atmosferę.

/źródło - /