Bruschetta z gorgonzolą i podsmażoną gruszką - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
niedziela, 05 lutego 2017 13:30

Bruschetta z gorgonzolą i podsmażaoną gruszką

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, zachęca Was do pysznego rozpoczęcia dnia. Na śniadanie proponuje chrupiącą bruschettę z wyrazistą gorgonzolą i słodką gruszką. Niech poranna rozpusta trwa!

 

Składniki:
• 3 kromki chleba
• 100 g gorgonzoli
• 1 gruszka
• poszatkowana natka pietruszki
• sól
• oliwa extra vergine
• 1 łodyga selera naciowego
• czosnek

Sposób przygotowania:
Kroimy drobno łodygę selera. Po podsmażeniu chleba nacieramy go ząbkiem świeżego czosnku, skrapiamy oliwą i smarujemy gorgonzolą. Podsmażamy pokrojoną gruszkę na patelni przez 30 sekund i dekorujemy nią bruschettę, dodając natkę pietruszki i selera. Doprawiamy solą, pieprzem i gotowe!

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl 

/źródło - /

Poprawiony: niedziela, 05 lutego 2017 13:39