Biała zupa rybna - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
piątek, 11 listopada 2016 13:14 |
Biała zupa rybna
Zupa rybna biała - 200 ml kwaśnej śmietany 12% „Piątnica” Wykonanie: Do osolonej wody dodać liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę marchew i seler. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pokrojonego w grubą kostkę fileta z dorsza. Połączyć obie śmietany z mąką, zahartować i wlać do zupy. Por pokroić w cieniutkie półkrążki, pomidora w średnią kostkę i dodać do garnuszka. Doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym. Gotować zupę 2 minuty na wolnym ogniu, następnie wyłączyć i dodać posiekany koperek. Smacznego! Rada: Zamiast fileta z dorsza można użyć innej białej ryby lub połączyć dwa lub trzy gatunki. /źródło - / |
Poprawiony: piątek, 11 listopada 2016 13:20 |