Sycylijska Caponata - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
środa, 21 września 2016 16:06

SYCYLIJSKA CAPONATA

Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca Sycylijską Caponattę:

Składniki:
6 średnich bakłażanów
6 papryk
drylowane zielone oliwki
1 seler naciowy
2 łyżeczki kaparów
1 duża cebula
6 obranych pomidorów pokrojonych w kostkę
2 łyżeczki imbiru
ocet z białego wina
sól
oliwa

Sposób przygotowania:
Wrzucamy do garnka pokrojone na kostkę warzywa, kapary, drobno pokrojoną cebulę, sól, oliwę, oliwki i cukier. Przykrywamy garnek i gotujemy na dużym ogniu. Po jakimś czasie dodajemy ocet i odparowujemy go (ciągle gotując na dużym ogniu). Gotowe!

Smacznego!

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl