Wpisany przez S.Z.
|
środa, 21 września 2016 16:06 |
SYCYLIJSKA CAPONATA
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca Sycylijską Caponattę:
Składniki: 6 średnich bakłażanów 6 papryk drylowane zielone oliwki 1 seler naciowy 2 łyżeczki kaparów 1 duża cebula 6 obranych pomidorów pokrojonych w kostkę 2 łyżeczki imbiru ocet z białego wina sól oliwa
Sposób przygotowania: Wrzucamy do garnka pokrojone na kostkę warzywa, kapary, drobno pokrojoną cebulę, sól, oliwę, oliwki i cukier. Przykrywamy garnek i gotujemy na dużym ogniu. Po jakimś czasie dodajemy ocet i odparowujemy go (ciągle gotując na dużym ogniu). Gotowe!
Smacznego!
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl
|