Miętowy krem z groszku - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
piątek, 17 czerwca 2016 09:24 |
Miętowy krem z groszku - przepisTradycyjny, szkolny obiad nie odbyłby się bez udziału groszku i marchewki. I choć warzywa te dla wielu są prawdziwą zmorą z dzieciństwa warto się do nich przekonać z uwagi na ich cenne właściwości. W kuchni możemy je wykorzystać na kilka sposobów. Jeśli małe, zielone kuleczki są przerażające dla waszych maluchów, wystarczy je zmiksować i podać w formie sosu do pieczeni lub zupy. Dzisiaj Mój Ulubiony poleca smakowitą potrawę z jednym z nich - miętowy krem z groszku pod pierzyną z twarożku! Czerwiec to idealny moment na przygotowanie potrawy ze świeżym groszkiem, ale nic nie stoi na przeszkodzie by wykorzystać mrożony. Groszek zawiera mnóstwo witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego rozwoju dla dzieci, jak również zapobiega wielu chorobom i niweluje ich skutki. Pomaga w redukcji cholesterolu, wzmacnia układ krwionośny i zapobiega anemii. Smacznego!
„Miętowy krem z groszku” PRZEPIS:
/źródło - / |
Poprawiony: piątek, 17 czerwca 2016 09:38 |