Kaczka Zagrodowa z jabłkami - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
środa, 23 marca 2016 11:35 |
Kaczka Zagrodowa z jabłkami na wielkanocnym stole Wielkanoc to czas radosnych chwil spędzonych z bliskimi. Na rodzinne spotkania przygotowujemy tradycyjne świąteczne dania i wykwintne potrawy. Pieczona Kaczka Zagrodowa z jabłkami to idealny pomysł na świąteczny obiad. Podkreśli uroczysty charakter posiłku i zyska uznanie dzięki niebanalnemu połączeniem smaków. Podczas Świąt rozkoszujemy się wieloma klasycznymi przysmakami – żurkiem, mazurkami i babkami. Na danie główne warto przygotować danie przełamujące schematy, pyszne i zdrowe. Polska Kaczka Zagrodowa to najwyższej jakości mięso, które zachwyca wyrazistym smakiem, a przy tym ma wiele składników odżywczych i witamin. Z nadzieniem w postaci rozpływających się w ustach, słodko-kwaskowych jabłek i w towarzystwie aromatycznych ziół, kaczka będzie wspaniałym daniem głównym podczas tegorocznej Wielkanocy. Wystarczy sięgnąć do prostego przepisu, by przygotować prawdziwą ucztę przy świątecznym stole z wyśmienitą kaczką w roli głównej.
Kaczka marynowana w nalewce majerankowej, pieczona z jabłkami Składniki: Sposób przygotowania: Kaczka Zagrodowa to idealny wybór dla osób dbających o zdrowie całej rodziny. Hodowana jest wyłącznie w małych rodzinnych gospodarstwach, w tradycyjny sposób - z dostępem do naturalnego światła. Odżywiana karmą 100% roślinną bez GMO daje gwarancję najwyższych standardów i bezpieczeństwa. Mięso Kaczki Zagrodowej jest naturalnie bogate w tłuszcze z rodziny omega-6 oraz witaminy z grupa A i B. Wybierając Kaczkę Zagrodową masz pewność, że jesz mądrze – pysznie i zdrowo. Naturalnie! Kaczka Zagrodowa /źródlo - /
|
Poprawiony: środa, 23 marca 2016 11:44 |