Pizza seromaniaka z salami i chili - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
czwartek, 11 lutego 2016 09:32 |
PIZZA SEROMANIAKA Z SALAMI I CHILI Domowa pizza nie zawsze ma idealnie okrągły kształt, ale zapach jaki roznosi się po domu w czasie pieczenia jest nie do opisania! Dobrze wyrobione ciasto, sos i ser to przepis na pyszny posiłek, który sprawi całej rodzinie wiele radości. Dzięki grubym plastrom z dużą ilością dodatków Hochland Na Gorąco! wyczarujesz pizzę w mgnieniu oka, a jej smak zawróci w głowie wszystkim seromaniakom.
Składniki na ciasto dla 2 osób: Dodatki: Przygotowanie: Przesiewamy mąkę, dodajemy do niej wyrośnięty zaczyn, resztę wody, sól i oliwę z oliwek. Na stolnicy delikatnie podsypujemy ciasto mąką i rozwałkowujemy. Przekładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy sosem, dodajemy plastry sera Hochland Na gorąco! oraz pozostałe dodatki. Pizzę pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 minut - do czasu aż ciasto się zarumieni. /źródło - / |
Poprawiony: czwartek, 11 lutego 2016 09:43 |