Rozgrzej się ciepłą kanapką! - inspirujemy do działania |
Wpisany przez S.Z. |
środa, 03 lutego 2016 10:39 |
Rozgrzej się ciepłą kanapką! – inspirujemy do działania Zimą nasze organizmy tuż po obudzeniu się potrzebują solidnej dawki energii i ciepła. Gdy owsianka i zwykłe kanapki zaczynają nas nudzić czas na rozgrzewające sandwiche. Sposób ich przygotowania od lat pozostał niezmienny z kolei ich zawartością często zaskakujemy samych siebie. Ciągle jednak lubimy, to co znamy czyli klasyczne ciepłe kanapki z szynką i ciągnącym się serem.
„Zimą należy jeść ciepłe śniadania” od lat słyszymy to samo zdanie od specjalistów zajmujących się żywieniem. Od czasu do czasu możemy oprócz zupy mlecznej lub komosy ryżowej z bakaliami pozwolić sobie również na coś ekstra. Podgrzewane w opiekaczu z serem, szynką i odrobiną masła – ciepłe kanapki sprawią, że dzień pełen wyzwań stanie się jeszcze jednym, w którym udało się nam zrealizować wszystkie plany. Do ich przygotowanie będziemy potrzebować opiekacza, a jeśli go nie posiadamy tylko patelni z pokrywką. Energetyczny początek dnia Sobotnia klasyka KARCZEK Z WĘDZARNI BIESIADA POLSKA – to wyrazista w smaku i zapachu wędlina. Swój niezapomniany smak, przywodzący na myśl wyroby dawnego rzemiosła wędliniarskiego zawdzięcza doskonałej jakości wieprzowinie, a także pojawiającym się gdzieniegdzie pasmom tłuszczu. Doskonale zamarynowany w przyprawach i uwędzony na gorąco w dymie olchowo-bukowym karczek sprawdza się jako wędlina kanapkowa. Świetnie smakuje w towarzystwie sera dodany do ciepłych śniadaniowych sandwiczów. SZYNKA Z WĘDZARNI BIESIADA POLSKA - Doskonale uwędzona w dymie olchowo-bukowym wysokiej jakości polska wieprzowina. Szynka o wysokiej mięsności polecana jest do kanapek, również tych przygotowanych na ciepło. Chude mięso z delikatnym paskiem tłuszczu przyprawione pieprzem i czosnkiem o wyraźnym aromacie dymnym, to jeden z najsmaczniejszych i ciągle mieszczącym się w czołówce najchętniej kupowanych wyrobów ZPM Hańderek. /źródło - - PR Ton/ |
Poprawiony: środa, 03 lutego 2016 11:12 |