Śniadaniowe rollsy z omleta z serkami - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
niedziela, 31 stycznia 2016 10:21

Śniadaniowe rollsy z omleta z serkami


Przepis na rollsy z serkami Lactima to propozycja, która ze zwykłego śniadania uczyni wyjątkowo efektowną i pyszną ucztę.

Składniki (2 porcje):

• 3 jajka
• 2-3 łyżki mąki
• 1 łyżka masła
• szczypta ziół prowansalskich
• ser topiony w plastrach Z szynką LACTIMA
• sałata
• czerwona papryka
• ¼ szklanki mleka
• Śmietankowy serek twarogowy Cremetta w kubeczku 100g

Sposób przygotowania:
Do miski wbij jajka, dodaj mleko, a następnie wsyp sól, pieprz i zioła prowansalskie. Całość delikatnie roztrzep. Rozgrzej patelnię z dodatkiem masła. Na patelnię wlej 1/2 porcji przygotowanych jajek, smaż z dwóch stron na złoty kolor (jak naleśniki). Cienkie omlety posmaruj serkiem Cremetta i ułóż na nim sałatę, pokrojoną paprykę oraz ser topiony w plasterkach. Zwiń omlet w roladkę. Potnij na mniejsze kawałki.
Smacznego!


LACTIMA rozpoczęła działalność gospodarczą w 1989 roku. Produkcję serów topionych prowadzi od 1992 roku w nowo wybudowanym zakładzie w Morągu, w ekologicznie czystym regionie Warmii i Mazur. Oferta firmy obejmuje sery topione w plasterkach, krążkach, serdelkach, kostkach, bloczkach, saszetkach, sery topione do smarowania oraz masło, margarynę i mix tłuszczowy w małych opakowaniach do cateringu. Wszystkie grupy serów produkowane są w wielu wariantach smakowych. Firma pracuje zgodnie z systemami zarządzania jakością ISO 9001:2009, ISO 22000:2006 (HACCAP), BRC, Halal. LACTIMA systematycznie rozwija swoją sprzedaż w kraju i za granicą, głównie w Europie oraz na Bliskim i Dalekim Wschodzie. Produkty firmy eksportowane są do Afryki, Ameryki Północnej i Południowej, Korei Południowej, Chin, Japonii, spełniając bardzo rygorystyczne wymagania poszczególnych krajów.

Lactima Sp. z o.o.
ul. Kaszubska 6
14-300 Morąg
tel.: 89 757 40 65, 89 757 51 54
fax: 89 757 42 24
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

/źródło - /

Poprawiony: sobota, 06 lutego 2016 18:06