Zaskocz na święta... kiełbasą - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
czwartek, 24 grudnia 2015 10:55 |
Zaskocz na święta... kiełbasą Święta to rodzinne spotkania, na których możesz wszystkich zaskoczyć niebanalną przekąską. Bądź mistrzem kulinarnym i sprawdź jak Twoim gościom będzie smakować...mus z kiełbasy! Tym bardziej, że przygotowanie musu jest naprawdę proste i wymaga tylko trochę kulinarnych trików. Do przygotowania dania potrzebujesz kiełbasy kruchej z galaretką i wątróbki drobiowej. Mięso przygotuj zgodnie z przepisem, a następnie zmiksuj z masłem, przyprawami i świąteczną brandy. Gdy danie będzie nasycać się smakiem w lodówce, zagotuj porto z sokiem porzeczkowym i dodaj do niego żelatynę. W ten sposób uzyskasz niezwykły sos oraz galaretkę, która wzbogaci Twój mus. Pamiętaj o pięknym udekorowaniu talerzy i podaj mus na liściach cykorii. Ta potrawa to jeden z pomysłów firmy Madej Wróbel na ciekawe podanie kiełbasy. Pokazujemy w ten sposób, że kiełbasa jest świetnym składnikiem do przeróżnych potraw – przekonuje Magdalena Matynia, główny technolog Madej Wróbel. Składnikiem, który inspiruje i świetnie łączy się z innymi smakami. Jeśli nie wszyscy o tym wiedzą – zapraszamy do zapoznawania się z naszymi przepisami z cyklu „1000 improwizacji z kiełbasy”. Przepisy przygotowane są w formie krótkich filmów, do których dołączony jest opis. Mus z kiełbasy kruchej na galaretce z porto dla 2-4 osób
Kiełbasa krucha z galaretką Madej Wróbel 300g
Posiekaj kiełbasę na drobne kawałeczki. Madej Wróbel to firma rodzinna, założona w Rudzie Śląskiej w 1992 roku. Ten producent bogatego asortymentu wędliniarskiego znany jest przede wszystkim z doskonałej jakości kiełbas na każdą okazję. Wszystkie wyroby są przygotowane według unikatowych receptur z wyselekcjonowanych składników: mięsa i przypraw. Więcej informacji: www.madejwrobel.pl /źródło - / |
Poprawiony: czwartek, 24 grudnia 2015 11:03 |